Diabetes News
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Du är här

Nyheter

Filter by:
 • Gratis blodsockerkoll under sommaren
  Gratis blodsockerkoll under sommaren

  06 augusti 2020

  I rådande coronatider har vi haft uppehåll med våra blodsockerkoller och smygstartat lite lätt. Vi anser det är viktigt att ha koll på sitt blodsocker med tanke på att diabetes är en av de stora folksjukdomarna som växer rekordartat, och vill ge möjligheten igen. På ett flertal platser kommer du ha möjlighet att kolla ditt blodsocker under sommaren och se om du är i riskzonen för typ 2-diabetes. Vi kommer att vara restriktiva gällande avstånd och att vara utomhus och göra allt för säkerheten.

 • Tacos med torsk
  Tacos med torsk

  05 augusti 2020

  Testa fräscha tacos med fisk! 

 • Vikten av att ta sin diabetes på allvar
  Vikten av att ta sin diabetes på allvar

  04 augusti 2020

  När Marjaana hade känt sig trött under en längre period, gick hon till sin vårdcentral för att kolla vad det var för fel. Hon fick då beskedet att hon hade typ 2-diabetes. Läkaren skrev då ut Metformintabletter som hon började ta, men slutade med dem bara efter någon vecka.
  - I och med att diabetes inte är en synlig sjukdom och jag inte mådde märkbart bättre, slutade jag med Metformin, säger Marjaana.
  År 2015 blev vändpunkten för henne då hon fick en dubbelsidig lunginflammation.

 • Äggmuffins med lax och spenat
  Äggmuffins med lax och spenat

  29 juli 2020

  Små matiga pajer utan pajdeg kan man nästan kalla dessa äggmuffins. Du skippar alltså pajdegen, men behåller äggstanningen – och gräddar allt i muffinsform. Resultatet blir äggmuffins fyllda med kallrökt lax och spenat. Addera en sallad och middagen är klar!

 • Kaffeglass
  Kaffeglass

  24 juli 2020

  Härlig kaffeglassen med grekisk yoghurt och grädde som bas. Sötad med färska dadlar. Kaffesmaken är rätt mild, så anpassa mängden kaffe efter vad du tycker är godast! Efter att glassen fryst klart kan den som vill toppa glassarna med smält choklad och valfria nötter/fröer.

 • Raw kladdkaka med cashewgrädde
  Raw kladdkaka med cashewgrädde

  24 juli 2020

  Vad sägs om en helt laktos- och glutenfri kladdkaka, som inte ens kräver någon ugn? Det fixar du enkelt genom att mixa bland annat valnötter, dadlar, ren havre och rå kakao. Låt kladdkakan sätta sig i kylen och bjud med spännande cashewgrädde.

 • Två olika behandlingar kan krävas för två olika varianter av typ 1-diabetes
  Två olika behandlingar kan krävas för två olika varianter av typ 1-diabetes

  23 juli 2020

  En nyligen publicerad rapport har ifrågasatt befintlig kunskap om typ 1-diabetes - genom att antyda att tillståndet kan finnas i två former.

 • Hallonbrownie med krämig fyllning
  Hallonbrownie med krämig fyllning

  23 juli 2020

  Denna brownie blandas med fräscha hallon som tillsätter sin syrliga smak med krämig mascarpone, vilket blir en perfekt kombination till det resterande chokladiga. Det bryter helt enkelt av bra!

 • Pasta med fullkorn och grillade grönsaker
  Pasta med fullkorn och grillade grönsaker

  22 juli 2020

  Fullkornspasta serveras här med grillade grönsaker. Smakerna av paprika, squash och tomat blir utomordentliga då de grillas i ugn och får sällskap av olivolja och vitlök. Färggrant och smakrikt!

 • Immuniteten mot Covid-19 sannolikt högre än tester visat
  Immuniteten mot Covid-19 sannolikt högre än tester visat

  21 juli 2020

  Nya resultat från Karolinska Institutet och Karolinska Universitetssjukhuset visar att många personer med mild eller asymtomatisk Covid-19 uppvisar så kallad T-cellsimmunitet mot det nya coronaviruset, även om de inte testats positivt för antikroppar. Det innebär att immuniteten i samhället sannolikt är större än vad antikroppstesterna visar, menar forskarna.

 • Kokosbollar med lime
  Kokosbollar med lime

  17 juli 2020

  Dessa kokosbollar smaksatta med lime är lika mycket ett bra energitillskott som nyttigare godis. Fikon eller dadlar bidrar med naturlig sötma och valnötter med härlig nötighet och skönt tugg. 

×

Share this