Diabetes News
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Du är här

Nyheter

Filter by:
 • Kan man träna på elitnivå om man har diabetes?
  Kan man träna på elitnivå om man har diabetes?

  november 18, 2019

  Thomas Lindholm, idrottslärare på Bosön sedan 1993, har utbildat elitidrottare samt idrottselever inom bland annat tränarskap, kost, första hjälpen, massage, anatomi, träningslära mm, där vissa av eleverna har haft typ 1-diabetes.
  - Det ska inta vara någon skillnad vare sig du har diabetes eller inte, du ska kunna utöva vilken sport du vill. Det gäller bara att hålla koll och veta hur du fungerar, säger Thomas.

 • Vaccinera dig mot årets influensa
  Vaccinera dig mot årets influensa

  november 17, 2019

  Från den 19 november 2019 till den 28 februari 2020 kan du vaccinera dig mot årets influensa. Vissa vårdcentraler och vaccinationsmottagningar erbjuder gratis influensavaccin eller vaccin till reducerat pris till personer i riskgruppen.

 • Äggrullar med lax och spenat
  Äggrullar med lax och spenat

  november 15, 2019

  Gör snabblagad kvällsmat på bara 10 minuter med ägg, spenat och lax.

   

 • Undersköterskor i hemsjukvården ger ökad trygghet
  Undersköterskor i hemsjukvården ger ökad trygghet

  november 13, 2019

  Socialtjänsten har startat upp en ny verksamhet med undersköterskor i hemsjukvården meddelar Piteå Kommun. Sedan 1 oktober i år arbetar sju undersköterskor på delegation av distriktssköterskorna. Deras huvudsakliga uppgift är att ge insulin till brukare som bor hemma och som inte själva kan ta sitt insulin. Syftet med förändringen är att ge patientsäker vård.

 • Robins diabetes hindrar inte honom från att nå toppen
  Robins diabetes hindrar inte honom från att nå toppen

  november 11, 2019

  En av Sveriges bästa längdskidåkare, Robin Bryntesson, har sedan 2002 levt med typ 1-diabetes. Genom sin positiva energi och träning har han visat att sjukdomen inte har hindrat hans framgångar.

 • Kryddig pumpasoppa med kyckling och röda linser
  Kryddig pumpasoppa med kyckling och röda linser

  november 08, 2019

  Få upp värmen med den här fylliga soppan, som sätter färg och smak på vilken vardagkväll som helst.

 • Genmutation som skyddar mot typ 2-diabetes kartlagd
  Genmutation som skyddar mot typ 2-diabetes kartlagd

  november 06, 2019

  Ett internationellt forskningssamarbete lett från universiteten i Helsingfors och Oxford har identifierat en biologisk mekanism som skyddar mot typ 2-diabetes.
  Studien som publiceras i tidskriften Nature Genetics visar att en mutation i en gen som kodar för zinktransportörer minskar risken för typ 2-diabetes genom att den förbättrar insulinsekretionen i bukspottkörteln.

 • Gratis blodsockerkoll på Världsdiabetesdagen
  Gratis blodsockerkoll på Världsdiabetesdagen

  november 05, 2019

  På Världsdiabetesdagen, torsdagen den 14 november, kommer du ha möjlighet att kolla ditt blodsocker gratis på NK och se om du är i riskzonen för typ 2-diabetes. Världsdiabetesdagen instiftades 1991 och är en internationell diabetesdag som uppmärksammar diabetes och de som lever med sjukdomen, där vi vill ge dig tillfälle att ha koll på ditt blodsocker i och med att diabetes är en av de stora folksjukdomarna som växer rekordartat. Under hösten kommer vi även vara på andra platser och erbjuda gratis blodsockerkoll. För mer info, blodsockerkollen.nu.
   

 • Teodor har en lysande karriär som fotbollsspelare framför sig
  Teodor har en lysande karriär som fotbollsspelare framför sig

  november 04, 2019

  Teodor Stenshagen, 18 år, började spela fotboll och bandy när han var fem år. I dag är det fotbollen som gäller. När Teodor fick diagnosen typ 1-diabetes för fyra år sedan stoppade det inte honom från att fortsätta spela fotboll på elitnivå.
  - Jag har idrottat under en längre period med diabetes och om man bara är noggrann så går det och man kan utöva sin idrott, men det är viktigt att man sköter sig, då fungerar det, säger Teodor.

 • Falafelwraps med cashewkräm
  Falafelwraps med cashewkräm

  november 01, 2019

  Testa en lite hälsosammare version av falafel med ångad savoykål istället för bröd. Full av smak och gröna nyttigheter!

 • Negativa hälsoresultat efter 14 dagar
  Negativa hälsoresultat efter 14 dagar

  oktober 30, 2019

  Med bara två veckors relativ fysisk inaktivitet förändras en rad viktiga funktioner i kroppen. Förändras till det sämre. Det visar en ny studie från universiteten i Newcastle och Liverpool, Storbritannien.

×

Share this