Diabetes News Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Du är här

Nyheter

Filter by:
 • Ökning av diabetes typ 2 hos unga
  Ökning av diabetes typ 2 hos unga

  december 11, 2018

  Det finns ett viktigt behov av utbildning på hälsosammare livsstilar, eftersom antalet ungdomar med typ 2-diabetes ökar av ungdomar diagnostiserade med tillståndet i samband med övervikt.

 • Tandooristekt lax med krämig gurksallad
  Tandooristekt lax med krämig gurksallad

  december 06, 2018

  Bjud på tandoorilax med haricots verts och en fräsch gurksallad. Salladen svänger du enkelt ihop med gurka i tärningar som blandas med gräddfil som får fin smak från ingefära. Smaklig måltid!

 • Lägre risk för allvarliga hjärtkärlhändelser med diabetesläkemedlet liraglutid
  Lägre risk för allvarliga hjärtkärlhändelser med diabetesläkemedlet liraglutid

  december 06, 2018

  En stor nordisk studie visar att användning av liraglutid, ett läkemedel för behandling av typ 2-diabetes, är kopplad till lägre risk för hjärtinfarkt, stroke eller död i hjärtkärlsjukdom. Studien, ledd av forskare vid Karolinska Institutet, publiceras i tidskriften The Lancet Diabetes & Endocrinology.

 • Kopplingen mellan njursvikt och diabetes
  Kopplingen mellan njursvikt och diabetes

  december 06, 2018

  Överläkare Peter Stenvinkel har arbetet som Professor vid Karolinska Institutet (KI) i Stockholm sedan 2009. Som enhetschef för avdelningen medicinska njursjukdomar vid KI studerar han kopplingen mellan njursvikt och diabetes typ 2. I cirka fem års tid har Peter även inom det skandinaviska björnprojektet studerat skillnader mellan björnars leverne på vintern och på sommaren.
   

 • Näringsrik mat ger hälsoeffekter
  Näringsrik mat ger hälsoeffekter

  december 04, 2018

  Enligt en ny rapport i Science är fördelningen mellan fett och kolhydrater oviktig ur hälsosynpunkt. Man bör istället fokusera på näringsrika livsmedel.

 • Diabetesia vill lära fler om sjukdomen diabetes
  Diabetesia vill lära fler om sjukdomen diabetes

  december 03, 2018

  Bloggerskan Diabetesia, Sofia Larsson-Stern, har levt med diabetes typ 1 sedan hon var 15 år. Under åren har det varit en hel del upp- och nergångar. Att leva med diabetes är ett heltidsjobb som hon bloggar och föreläser om i dag, så att kunskapen om sjukdomen i samhället ska öka.

 • Viltfärsbiffar med stomp
  Viltfärsbiffar med stomp

  november 27, 2018

  Viltfärsbiffar- färgstark rätt med mycket smak! 

 • Diabetes Wellness Sverige intervjuas av Sveriges Radio.
  Diabetes Wellness Sverige intervjuas av Sveriges Radio.

  november 27, 2018

  Onsdagen den 14 november uppmärksammades Världsdiabetesdagen runt om i världen och satte fokus på alla de miljoner människor som lever med, eller riskerar att insjukna i diabetes. Lyssna på intervjun med vår kollega Ann Fogelberg, klicka på bilden nedan och lyssna från minut 5.44. 

 • Diabetes, en sjukdom med livet som insats
  Diabetes, en sjukdom med livet som insats

  november 26, 2018

  Jörgen Nilsson har levt med diabetes typ 1 i 20 år. Under åren har han fått flertalet komplikationer och varit nära att dö. För ett år sedan gjorde han en bypassoperation och försöker ta det lugnare i dag.

 • En medveten konsumtion
  En medveten konsumtion

  november 23, 2018

  Mita Magnusson har alltid varit intresserad av hälsa och kost och i samband med att hennes pappa fick diagnosen diabetes typ 2 och samtidigt var glutenintollerant så förstärktes hennes intresse. Hon ville ju så klart att hennes pappa skulle må så bra som möjligt trots sin diabetes. År 2005 startade hon Food for life och i dag har hon utvecklat sin verksamhet och driver företaget Mitas mat, en produkt med rena råvaror där hon värnar om de svenska bönderna.

 • Äggvitewrap med kyckling, spetskål och pesto
  Äggvitewrap med kyckling, spetskål och pesto

  november 22, 2018

  Klassisk wrap med en twist! Prova då denna läckra äggvitewrap med kyckling, spetskål och pesto.