Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Du är här

Nyheter

Filter by:
 • Att leva med diabetes ska inte behöva vara ett hinder
  Att leva med diabetes ska inte behöva vara ett hinder

  augusti 16, 2018

  När Viktor var tre år blev han diagnostiserad med diabetes typ 1. I dag är han 30 år och arbetar som ST-läkare och har lärt sig att leva med sjukdomen som är en del i hans vardag.

 • Sebastians korv stroganoff
  Sebastians korv stroganoff

  augusti 15, 2018

  Vem sa att det här bara var barnens favorit? Receptet är taget ur kokboken "Sockerfria kokboken: 111 enkla och läckra recept" skriven av Bitten Jansson och Pia Nordström. Boken kan du köpa här.

 • Midnattsloppet med fokus på diabetes
  Midnattsloppet med fokus på diabetes

  augusti 14, 2018

  Testa ditt blodsocker gratis och ställ frågor till sjuksköterska och personliga tränare om diabetes, kost och träning. För fjärde året i rad kommer vi på Diabetes Wellness Sverige finnas på plats med eget tält och svara på frågor gällande diabetes. Allt detta sker på Midnattsloppet den 18 augusti på Zinkensdamms IP i Stockholm.

 • Monikas tuffa resa med diabetes och borrelia
  Monikas tuffa resa med diabetes och borrelia

  augusti 13, 2018

  Monika Holm, 52 år, har levt med diabetes typ 1 sedan 11 års ålder. Hon har även genom åren förstått att hon måste haft något annat i kroppen med tanke på hennes trötthet, yrsel och värk i kroppen, där läkarna från början inte hittade något. En rad olika infektioner som borrelia och ögonkomplikationer har drabbat henne genom åren. I dag mår hon bättre och är i dag sjukpensionär sedan tio år tillbaka.

 • Hel citronkyckling i ugn
  Hel citronkyckling i ugn

  augusti 07, 2018

  Underbart smakrik och saftig kyckling! Receptet är taget ur kokboken "Sockerfria kokboken: 111 enkla och läckra recept" skriven av Bitten Jansson och Pia Nordström. Boken kan du köpa här.

 • Har du koll på ditt blodsocker?
  Har du koll på ditt blodsocker?

  augusti 06, 2018

  Blodsockervärdet är det alla diabetiker kämpar med. Det gäller att ligga på en bra nivå och helst så jämnt som möjligt. Men vilka symptom får vi vid för lågt eller för högt blodsocker?
   

 • Stress - en koppling till försämrad hälsa
  Stress - en koppling till försämrad hälsa

  augusti 03, 2018

  Alla blir vi stressade någon gång. Det händer i situationer som kräver något extra och kroppen brukar då få extra kraft och energi, där det tidigare var nödvändigt för att överleva. Men om stressen pågår länge kan kroppen ta skada. Därför är det viktigt med återhämtning och vila.

 • Sallad Niçoise
  Sallad Niçoise

  augusti 02, 2018

  Klassiker från Medelhavet som enkelt förgyller en sommarkväll! Receptet är taget ur kokboken "Sockerfria kokboken: 111 enkla och läckra recept" skriven av Bitten Jansson och Pia Nordström. Boken kan du köpa här.

 • Med diabetes i generna
  Med diabetes i generna

  augusti 01, 2018

  Anette Perssons mamma fick diabetes typ 1 i tidig ålder och trodde att hon själv hade klarat sig från diabetes när hon var 60 år, men så var inte fallet. I dag har hon levt med diabetes typ 1 i fyra år, där även hennes två söner, syster och hennes barn har sjukdomen. Att leva med diabetes tätt inpå sig genom hela livet gör att man ser enklare på tillvaron och är nöjd för varje dag. 

 • Värmebölja
  Värmebölja

  juli 31, 2018

  Allmänna råd till äldre, kroniskt sjuka och deras anhöriga.

 • Graviditetsdiabetes utvecklas hos cirka 1-2 % av alla gravida kvinnor
  Graviditetsdiabetes utvecklas hos cirka 1-2 % av alla gravida kvinnor

  juli 30, 2018

  Graviditetsdiabetes är en form av diabetes som uppträder endast under graviditeten hos vissa gravida kvinnor. Tillståndet försvinner vanligtvis när barnet är fött.
  Under graviditeten blir kroppen gradvis mer okänslig för insulin vilket innebär att insulinbehovet successivt ökar upp till två till tre gånger. I de flesta fall regleras detta genom att bukspottkörteln ger ifrån sig så mycket mer insulin som behövs för att blodsockret ska hållas på normal nivå. Vid graviditetsdiabetes finns det brister i denna funktion.