Diabetes News Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Du är här

Nyheter

Filter by:
 • Mutation gjorde oss bättre att tåla modern sockerrik mat
  Mutation gjorde oss bättre att tåla modern sockerrik mat

  augusti 21, 2019

  Hälften av oss har en genetisk mutation som utvecklades när människan började odla marken och tillreda mat. Mutationen gör att vi bättre klarar av den kolhydratstinna och sockerrika maten som jordbruket erbjöd. Hälften av oss har inte den mutationen, modern kost pressar upp blodsockret och med det ökar risken för typ 2 diabetes.

 • Stekt torskrygg med bakad rotselleri och brynt smör
  Stekt torskrygg med bakad rotselleri och brynt smör

  augusti 21, 2019

  En fräsch och god rätt med saftig torsk och krispig gurka och rädisor. Tips! Om du köper fryst torsk, tina den gärna i kylen över natten.

 • Sara har inte gjort några stora förändringar i livet trots sin diagnos
  Sara har inte gjort några stora förändringar i livet trots sin diagnos

  augusti 19, 2019

  Sara Stening fick sin diagnos, typ 1-diabetes, för fem år sedan. Hon hade då under tre månader gått ner mycket i vikt och märkt att hon var törstigare än vanligt.
  - Jag var jättetörstig och jättetrött och trodde att jag var deprimerad, säger Sara.

 • Zucchini lasagne
  Zucchini lasagne

  augusti 14, 2019

  En riktig italiensk klassiker fast på ett lite oklassiskt sätt. När du varvar ostsås, mustig köttfärsröra och zucchini blir lasagnen så god att ingen saknar de traditionella pastaplatorna.

 • Att få diagnosen typ 1-diabetes sent i livet
  Att få diagnosen typ 1-diabetes sent i livet

  augusti 12, 2019

  Anette Rombout har levt med typ 1-diabetes sedan hon var 48 år. Hon tror dock själv att hon har haft sjukdomen längre, men på grund av hennes sunda liv gällande val av kost och träning tror hon att sjukdomen har förskjutits.
  - Jag visste innan att det var viktigt att äta rätt och har alltid tränat mycket. Men jag förstår när jag blickar bakåt att jag har varit på gränsen till diabetes en längre tid med har hållit det i schack på grund av träning och bra kost, säger Anette.

 • Lägre insulindos med rätt mat
  Lägre insulindos med rätt mat

  augusti 07, 2019

  Rebecca Ericsson fick diagnosen typ 1-diabetes i tonåren. Att växa upp med diabetes under tonåren kan vara jobbigt med tanke på att det är en känslig ålder då man vill vara som alla andra. När hennes barn även fick diagnosen typ 1-diabetes blev hennes liv helt annorlunda.
  - Men samtidigt kan man inte begränsa sig för mycket, säger Rebecca.

 • Olika typer av insulin
  Olika typer av insulin

  augusti 06, 2019

  Insulin behövs för att kroppens celler ska kunna ta upp och använda det socker som finns i blodet. Vid typ 1-diabetes har kroppen slutat tillverka insulin. Cellerna kan då inte ta upp sockret, och blodsockervärdet stiger. Behandlingen består av att ta insulin. Det finns olika sorters insulin som kan kombineras så att de passar dina behov och vanor.

 • Hemmagjorda snickersbitar
  Hemmagjorda snickersbitar

  augusti 05, 2019

  Hemmagjorda snickersbitar

 • Fläskytterfilé i ugn med oliver
  Fläskytterfilé i ugn med oliver

  augusti 02, 2019

  Fläskytterfilé i ugn blir till en enkel men lyxig vardagsrätt med smak av medelhavet och toppad med krispig parmaskinka. En perfekt allt-i-ett rätt serverad med en god sallad eller annat tillbehör.

 • Henric von Zweigbergk blev symptomfri från sin typ 2-diabetes
  Henric von Zweigbergk blev symptomfri från sin typ 2-diabetes

  augusti 02, 2019

  Henrik von Zweigbergk är en av Sveriges mest kända producent och studioman. Vi ser honom på Melodifestivalen, Sommarkrysset och i en massa andra produktioner i TV-rutan. Med mycket jobb, osunt leverne och oregelbundna arbetstider fick han diagnosen typ 2-diabetes.
  - I och med att jag har oregelbundna arbetstider finns där inte någon tid för frukost, lunch och middag. Ibland kunde det till och med bli middag klockan tre på natten, säger Henric.

 • Gratis blodsockerkoll på Run For Pride
  Gratis blodsockerkoll på Run For Pride

  juli 24, 2019

  Diabetes är en av de stora folksjukdomarna som växer rekordartat. På tisdag den 30 juli kommer du ha möjlighet att kolla ditt blodsocker på färgsprakande Run for Pride på kungliga Djurgården i Stockholm och se om du är i riskzonen för typ 2-diabetes. Under sommaren kommer vi även vara på andra platser och erbjuda gratis blodsockerkoll. För mer info, blodsockerkollen.nu.