Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Du är här

Nyheter

Filter by:
 • Glad Midsommar önskar vi dig och bjuder på ett härligt recept inför helgen
  Glad Midsommar önskar vi dig och bjuder på ett härligt recept inför helgen

  juni 21, 2018

  Vi på Diabetes Wellness Sverige vill önska dig en Glad Midsommar och samtidigt bjuda på ett enkelt recept på en laxburgare som ett alternativ till sillen.

 • Nedgång av insulinproduktion i sju år
  Nedgång av insulinproduktion i sju år

  juni 20, 2018

  Den snabba nedgången av insulinproduktion efter debuten av typ 1 diabetes pågår i sju år. Därefter stabiliseras nivån och de insulinproducerande betaceller som då har överlevt immunsystemets attack förblir intakta och utsöndrar insulin.

 • Över 18 000 deltagare på Blodomloppet 2018
  Över 18 000 deltagare på Blodomloppet 2018

  juni 18, 2018

  Vid Blodomloppet 2018 Stockholm i förra veckan var det över 18 000 deltagare som startade. Vi på Diabetes Wellness Sverige fanns med på plats och hade ett välbesökt tält med jämn ström av besökare under onsdagskvällen. Över 600 besökte vårt tält med frågor kring diabetes där även personliga tränaren och kostrådgivaren Staffan Eklund fanns på plats.

 • Kan typ 1-diabetes förebyggas?
  Kan typ 1-diabetes förebyggas?

  juni 15, 2018

  För att förhindra typ 1-diabetes behöver forskarna förstå mycket mer om vilka signaler och mekanismer som startar den autoimmuna attacken. Det bästa vore om man kunde förebygga sjukdomen helt. Att förebygga en sjukdom bland personer som inte har den brukar kallas primär prevention.

 • Ljummen laxsallad med räkor och sparris
  Ljummen laxsallad med räkor och sparris

  juni 14, 2018

  Kokboken ”Bli blodsockersmart - Förebygg och påverka diabetes” är Kristina Anderssons tredje bok på temat diabetes. Kristinas filosofi är enkel. Det handlar om balans, kvalité och smarta val. Mer info om Kristina och hennes kokböcker hittar du här 

 • Rökare har högre risk att utveckla diabetes typ 2
  Rökare har högre risk att utveckla diabetes typ 2

  juni 13, 2018

  Rökare diagnostiseras för typ 2-diabetes 15-30 % mer än icke-rökare enligt en studie i Kina, där forskare har funnit att personer som röker har en signifikant högre risk att utveckla typ 2-diabetes.

 • Citrine är Sofias trygghet
  Citrine är Sofias trygghet

  juni 11, 2018

  Sofia Björklund fick diabetes när hon var 4 ½ år och har genom åren haft ett ostabilt blodsockervärde. För att kunna sova ordentligt på nätterna och känna sig trygg bestämde hon sig för att skaffa en diabeteshund. Schäfern Citrine är i dag Sofias trygghet, som har koll på hennes blodsocker dygnet runt.

 • Thaisallad med rostbiff
  Thaisallad med rostbiff

  juni 08, 2018

  Kokboken ”Bli blodsockersmart - Förebygg och påverka diabetes” är Kristina Anderssons tredje bok på temat diabetes. Kristinas filosofi är enkel. Det handlar om balans, kvalité och smarta val. Mer info om Kristina och hennes kokböcker hittar du här 

 • Diabetes Wellness Sverige medverkar på Blodomloppet
  Diabetes Wellness Sverige medverkar på Blodomloppet

  juni 08, 2018

  Onsdagen den 13 juni kommer Diabetes Wellness Sverige vara med på det årliga Blodomloppet på Djurgården i Stockholm. På plats har du möjlighet att få information om folksjukdomen diabetes och träffa personliga tränaren och kostrådgivaren Staffan Eklund.

 • Engagerad diabetessköterska utnämnd till årets vinnare
  Engagerad diabetessköterska utnämnd till årets vinnare

  juni 05, 2018

  Sedan 1987 har SFSD, Svensk Förening för Sjuksköterskor i Diabetesvård, utsett årets diabetessköterska. I april blev det Ann-Cathrine Wiklander på Österåsens Hälsohem i Sollefteå som blev den lyckliga vinnaren.

 • Kvinnor med typ 1-diabetes är inte skyddade mot kranskärlssjukdom
  Kvinnor med typ 1-diabetes är inte skyddade mot kranskärlssjukdom

  juni 04, 2018

  Förträngningar i kranskärlen är en möjlig följd av typ 1-diabetes, och som i slutändan kan leda till hjärtinfarkt eller hjärtsvikt.