Diabetes News
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Du är här

Nyheter

Filter by:
 • Ökad risk för gravida typ 1-diabetiker att föda för tidigt
  Ökad risk för gravida typ 1-diabetiker att föda för tidigt

  januari 20, 2020

  Gravida typ 1-diabetiker har en ökad risk att föda för tidigt. Det fastslår forskare från Karolinska institutet och Sahlgrenska akademin.

 • Chili con carne med grönsaker
  Chili con carne med grönsaker

  januari 17, 2020

  Chili con carne med mustig smak av paprika, lök och squash. En klick crème fraiche och en god sallad ger en extra dimension till Chili con carne.

 • Diabetes ökar risken för demens
  Diabetes ökar risken för demens

  januari 15, 2020

  Den som lider av diabetes har dubbelt så hög risk att drabbas av demens i ålderdomen som någon som inte lever med sjukdomen. Man har även en förhöjd risk att drabbas av Alzheimers sjukdom – den vanligaste formen av demens. Vad detta beror på och vad man kan göra för att förebygga att den kognitiva förmågan försämras är fokus för Elin Dybjer, doktorand vid internmedicin och epidemiologi vid Lunds universitet.

 • Testa ditt blodsocker gratis på flertalet platser under våren
  Testa ditt blodsocker gratis på flertalet platser under våren

  januari 13, 2020

  Diabetes är en av de stora folksjukdomarna som växer rekordartat. I dag är det många som har förhöjt blodsocker utan att veta om det. Att konstant ha för högt blodsocker är skadligt för kroppen och innebär en risk att utveckla diabetes. Vi på Diabetes Wellness Sverige startade blodsockerkollen.nu förra året och har märkt att det finns stor efterfrågan på att ha koll på sitt blodsocker. Under våren 2020 kommer vi att vara på ett flertal platser där du har möjlighet att testa ditt blodsocker gratis och se om du är i riskzonen för typ 2-diabetes. För mer info, gå in på blodsockerkollen.nu, och se var och när vi erbjuder gratis blodsockerkoll under våren.

 • Ugnsbakad teriakylax
  Ugnsbakad teriakylax

  januari 10, 2020

  Ett nyttigt recept från det Koreanska köket – Ugnsbakad teriakylax med sweet chili, soja och koriander.

 • Utdelning av forskningsanslaget Junior Grant på 1 miljon kronor
  Utdelning av forskningsanslaget Junior Grant på 1 miljon kronor

  januari 10, 2020

  År 2014 var första året som vi på stiftelsen Diabetes Wellness Sverige delade ut ett specifikt forskningsanslag, Junior Grant, till forskare i början av sin forskarkarriär inom diabetes. Nyligen utdelades återigen forskningsanslaget på 200 000 kronor vardera till fem unga forskare för vidare forskning inom diabetes.

 • Karin Mannerståls son fick typ 1-diabetes i tonåren
  Karin Mannerståls son fick typ 1-diabetes i tonåren

  januari 08, 2020

  När Karin Mannerståls son fick typ 1-diabetes vid 13 års ålder fick Karin en chock. Att ständigt gå runt och vara orolig för sin son 24 timmar om dygnet var påfrestande för Karin.
  - Jag fick beskedet när vi höll på som mest med inspelningarna av "Äntligen Hemma", säger Karin.

 • Dystra siffror om diabetes i världen
  Dystra siffror om diabetes i världen

  januari 03, 2020

  Var elfte vuxen i världen har diabetes, svindlande 463 miljoner. 38 miljoner fler på två år. Diabetes är sedan flera år de snabbast växande folksjukdomen. Forskarna talar om en världsomspännande epidemi. Om tio år, 2030, är antalet 578 miljoner. Om 25 år, 700 miljoner.
  Det visar den Internationella Diabetesfederations (IDF) kartläggning av diabetes i världen 2019, den nionde upplagan av deras ”Diabetes Atlas”.

 • Ett långsammare sätt att bli fri från typ 2-diabetes
  Ett långsammare sätt att bli fri från typ 2-diabetes

  januari 02, 2020

  Nytt år, nya möjligheter. Nyårslöften som att träna, leva hälsosammare och äta bättre är några av våra löften till oss själva. Många försök att varaktigt gå ned i vikt misslyckas. Den nya livsstilen, med mindre mat och mer fysisk aktivitet, fungerar under en tid. Sedan blir det, inklusive kroppsvikten, vid det vanliga igen. Nu visar en brittisk studie på patienter som nyligen hade insjuknat i typ 2-diabetes på en annan, enklare och med det kanske en mer genomförbar metod. En tredjedel av deltagarna blev helt medicinfria och helt kvitt sin diabetes.

 • God Jul och Gott Nytt År med härliga recept
  God Jul och Gott Nytt År med härliga recept

  december 20, 2019

  Några dagar före jul passar vi på att önska Dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År från oss på Diabetes Wellness Sverige. Vi bjuder även på härliga recept i sista minuten inför jul- och nyårshelgen av matentreprenören Gunnar Frykfors.

 • Lite härliga julrecept
  Lite härliga julrecept

  december 19, 2019

  Julen närmar sig med stormsteg. Här bjuder vi på några härliga recept till julbordet. 

×

Share this