Diabetes News Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Du är här

Nyheter

Filter by:
 • Fiskgratäng med fetaost och dill
  Fiskgratäng med fetaost och dill

  februari 15, 2019

  En fiskrätt som är krämigt god och superenkel att göra. 

 • Processad mat kan öka risken för diabetes
  Processad mat kan öka risken för diabetes

  februari 15, 2019

  Skadliga bakteriemolekyler i färdiglagade livsmedelsprodukter verkar kunna öka risken för hjärtsjukdom och diabetes typ 2.

 • Lär dig mer om diabetes
  Lär dig mer om diabetes

  februari 11, 2019

  Många har frågor kring folksjukdomen diabetes som ökar för varje år. Nu finns det ett antal utbildningar att boka upp sig på under våren. Storstockholms Diabetesförening har sedan ett flertal år sedan ett antal utbildningar där du kan lära dig mer om diabetes. Här kan du läsa mer om vårens utbildningar.

 • Asiatisk tonfisksallad med frukt och grönt
  Asiatisk tonfisksallad med frukt och grönt

  februari 07, 2019

  En matig, nyttig och fräsch sallad med en twist! 

 • Broccoli skyddar mot diabetes
  Broccoli skyddar mot diabetes

  februari 07, 2019

  Broccoli skyddar mot diabetes typ 2 enligt ny forskning. Forskare har identifierat en antioxidant – rikligt förekommande i broccoli – som en ny antidiabetisk substans. En patientstudie visar på signifikant lägre blodsockernivåer hos deltagare som åt broccoliextrakt med höga halter av sulforafan.

 • Leif Groop tilldelades J.W. Runebergs pris
  Leif Groop tilldelades J.W. Runebergs pris

  februari 04, 2019

  Finska Läkaresällskapet utdelar vartannat år J.W. Runebergs pris (en medalj och ett penningbelopp) för framgångsrik vetenskaplig verksamhet. I år gick priset till professor Leif Groop för hans banbrytande forskning inom diabetes.
   

 • Kopplingen diabetes typ 1 och celiaki
  Kopplingen diabetes typ 1 och celiaki

  februari 01, 2019

  Daniel Agardh överläkare på barnkliniken i Malmö och Lund har sedan 2006 varit med i TEDDY-studien som är ett forskningsprojekt som försöker ta reda på vad det är som gör att barn får typ 1-diabetes. TEDDY-studien har breddats till att också omfatta celiaki (glutenintolerans), där Daniel tittar på kopplingen mellan diabetes typ 1 och celiaki samt vad som triggar igång sjukdomarna. 

 • Gratis blodsockerkoll på ett flertal platser under våren
  Gratis blodsockerkoll på ett flertal platser under våren

  januari 30, 2019

  Diabetes är en av de stora folksjukdomarna som växer rekordartat, där närmare 500 000 personer i Sverige lider av någon form av diabetes. De allra flesta, 85-90 procent har diabetes typ 2 som ökar mest. Levnadsvanor och ärftlighet är några av orsakerna till att man drabbas av diabetes typ 2. Risken ökar med åldern samt om du är överviktig, lider av bukfetma, är stillasittande eller rökare. En av tio är i dag omedveten om att de har diabetes. Är du en av dem? Ta tillfället i akt och se om du ligger i riskzonen för diabetes typ 2.

 • Tomatsoppa med zucchini och chimichanga med vegofärs
  Tomatsoppa med zucchini och chimichanga med vegofärs

  januari 30, 2019

  I dag är det den nationella vegetariska dagen! Varför ska man äta vegetariskt? Det finns många olika skäl till varför det är bra. Både för din hälsa och för miljön. En del gör det av etiska skäl. Och många för att det är gott och för att det ger chansen att testa nya smaker! Här kommer två härliga recept. 

 • 18,2 miljoner i forskningsanslag om graviditetsdiabetes
  18,2 miljoner i forskningsanslag om graviditetsdiabetes

  januari 24, 2019

  Läkaren och forskaren Helena Fadl på Universitetssjukhuset i Örebro har fått 18,2 miljoner kronor för sin forskning om graviditetsdiabetes från Vetenskapsrådet. De har beviljat att pengarna går till CDC4G-studien, Changing Diagnostic Criteria for Gestational Diabetes in Sweden, för att användas under tre års tid.

 • Fiskrullader med morötter och kål
  Fiskrullader med morötter och kål

  januari 22, 2019

  Gör läckra fiskrullader på 30 minuter!