Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Du är här

Nyheter

Filter by:
 • Influensatider
  Influensatider

  oktober 16, 2018

  Nu har du som tillhör en riskgrupp i Stockholms län möjlighet att vaccinera dig gratis mot influensa mellan 6 november 2018 till 28 februari 2019.

 • Lyckat evenemang på Tumbakicken
  Lyckat evenemang på Tumbakicken

  oktober 16, 2018

  På den populära fotbollsturneringen Tumbakicken med motto ”Ge rasismen rött kort” 6-7 oktober var 1500-2000 personer på plats, varav 650 spelare mellan 6 och 11 år. Diabetes Wellness Sverige deltog under söndagen den 7 oktober med gratis blodsockerkoll där du hade möjlighet att se om du var i riskzonen för diabetes. Besökarna hade även möjligheten att ställa frågor om diabetes till sjuksköterska under dagen.  

 • Ugnsstekt lax med basilika
  Ugnsstekt lax med basilika

  oktober 13, 2018

  Lax, basilika och citron i en fin kombination. Med pressad potatis som tillbehör får man lätt i sig den goda såsen och broccoli och purjolök ger ytterligare doft, smak och färg.

 • Rotfruktsplättar med fetaost
  Rotfruktsplättar med fetaost

  oktober 12, 2018

  Laga lakto-ovo-vegetarisk husmanskost! Dessa smarriga vegoplättar med rotfrukter smaksätts med fetaost. Servera plättarna tillsammans med rårörda lingon och strimlad rödkål.

 • Ett lyckat läger med Diabetesmammorna
  Ett lyckat läger med Diabetesmammorna

  oktober 12, 2018

  Diabetesmammorna Helena Westlin och Lotta Carlberg startade föreningen Diabetesmammorna år 2012. Båda har barn med diabetes typ 1 och brinner för aktiviteter för barn i samma situation. Så för sex år sedan startade de diabetesläger för barn och ungdomar 5-14 år med diabetes typ 1. För sina insatser med diabeteslägren var de en av finalisterna i ”Årets Eldsjäl” 2017. De fick även ta emot ”The Maximusprize” på Diabetesgalan 2017. Lägren förgyller verkligen somrarna för barn med diabetes och deras föräldrar.

 • Hur kan jag balansera sockernivåerna?
  Hur kan jag balansera sockernivåerna?

  oktober 10, 2018

  Vid diabetes typ 2 är det ibland viktigt att tänka på kosten för att kroppen ska balansera sockernivåerna. Att vara hälsosammare i sina vanor och ha ett balanserat blodsockervärde minskar även risken för andra sjukdomar som hjärt-kärlsjukdom och cancer.

 • Gladys del Pilar har levt med diabetes i fyra år
  Gladys del Pilar har levt med diabetes i fyra år

  oktober 05, 2018

  Artisten Gladys del Pilar har levt med diabetes typ 2 i fyra år. Hon tror att hennes stressiga liv som artist under många år kan ha bidragit till att hon fick sin diagnos 2014. I dag lever hon ett lugnare liv och mår bättre samt går på regelbundna kontroller.

 • Gul curry med sötpotatis och bönor
  Gul curry med sötpotatis och bönor

  oktober 04, 2018

  Curry är en typ av gryta, som smakar extra gott när det är kallt ute. Mängder av heta kryddor och kokosmjölk ger en härlig smak och mättar gott. Om du tillsätter linser eller bönor i grytan ökar du proteininnehållet och gör middagen ännu mer mättande. 

 • Tumbakicken erbjuder gratis blodsockerkoll
  Tumbakicken erbjuder gratis blodsockerkoll

  oktober 02, 2018

  Testa ditt blodsocker gratis och ställ frågor till sjuksköterska om diabetes på den årliga Tumbakicken. Diabetes Wellness Sverige kommer att medverka på den årliga och mycket populära fotbollsturneringen Tumbakicken mot rasism den 7 oktober. På plats kommer det finnas en sjuksköterska som kommer att erbjuda gratis blodsockerkoll samt ett flertal andra aktörer.

 • För mycket gluten under graviditeten kan öka risken att barnet får diabetes
  För mycket gluten under graviditeten kan öka risken att barnet får diabetes

  september 28, 2018

  För mycket gluten under graviditeten kopplas till ökad diabetesrisk för barnet. Experter varnar dock för att växla till en glutenfri kost eftersom det kan minska intaget av fiber, järn och B-vitaminer. Rekommendationen är, om du överkonsumerar, att dra ner på glutenintaget under graviditeten.

 • Wok med blomkålsmix
  Wok med blomkålsmix

  september 28, 2018

  Wok är enkelt och gott. Testa att woka en härlig blandning av blomkål, färska champinjoner och soja tillsammans med fläskfilé och njut av alla goda smaker!