Diabetes News
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Du är här

Nyheter

Filter by:
 • Gratis blodsockerkoll på blodsockerkollen.nu
  Gratis blodsockerkoll på blodsockerkollen.nu

  oktober 14, 2019

  Diabetes är en av de stora folksjukdomarna som växer rekordartat, där närmare 500 000 personer i Sverige har någon form av diabetes. Cirka 85-90 procent har typ 2-diabetes där cirka 150 000 går runt i Sverige utan att veta om att de har typ 2-diabetes. Därför har vi på Diabetes Wellness Sverige startat upp blodsockerkollen.nu, med gratis blodsockerkoll, där du har möjlighet att se om du är i riskzonen för typ 2-diabetes. Gå in på blodsockerkollen.nu och se var vi kommer att vara nästa gång.

 • Kumminstekt lax med blomkålsallad med parmesan samt basilikadipp
  Kumminstekt lax med blomkålsallad med parmesan samt basilikadipp

  oktober 11, 2019

  Den här laxen är precis så god som den låter och kommer garanterat att bli en rätt som lagas om och om igen.

 • Protein förutspår typ 2-diabetes
  Protein förutspår typ 2-diabetes

  oktober 09, 2019

  Vid diabeteskonferensen EASD i Barcelona i september presenterade Yang De Marinis, forskare vid Lunds universitet, nya forskningsresultat om ett protein som kan förutsäga typ 2-diabetes.

 • Thelma, en lovande talang inom boxning, fortsätter att boxas trots sin typ 1-diabetes
  Thelma, en lovande talang inom boxning, fortsätter att boxas trots sin typ 1-diabetes

  oktober 07, 2019

  För Thelma Sagerfeldt-Eskilsson, 17 år, har inte hennes typ 1-diabetes varit något hinder för att välja att boxas på elitnivå. I dag är hon med i landslaget och tränar upp till sju pass i veckan där hon har vunnit ett antal tävlingar genom åren.
  - När jag boxas så är det mycket adrenalin, och då får man ta insulin därefter, säger Thelma.

 • Kan jag dricka alkohol när jag har diabetes?
  Kan jag dricka alkohol när jag har diabetes?

  oktober 04, 2019

  Det finns inte några medicinska skäl att avstå från ett måttligt bruk av alkohol även om du har diabetes. Det är däremot viktigt att känna till vad som händer i kroppen när du dricker alkohol och hur du förebygger den ökade risken för lågt blodsocker – insulinkänning. Risken att drabbas av insulinkänning när du dricker alkohol är störst för personer som behandlas med insulin eller tabletter som frisätter eget insulin (su-preparat).

 • Kanelbullar (Low carb)
  Kanelbullar (Low carb)

  oktober 02, 2019

  Det säljs cirka 6,5-7 miljoner kanelbullar på Kanelbullens dag. Samma dag äter 51 procent av svenskarna minst en kanelbulle. Testa detta Low carb receptet som är sockerfritt. 

 • Att få typ 1-diabetes i unga år
  Att få typ 1-diabetes i unga år

  oktober 02, 2019

  Fredrika Jönander, 26 år, fick sin diagnos typ 1-diabetes när hon var 10 år. Att få diabetes i tidig ålder har på många sätt påverkat hennes liv, men hon menar att hon inte lever sitt liv på ett annorlunda sätt än andra.
  - I tonåren, då man ofta är lite osäker, kunde det stundtals vara lite jobbigt. I övrigt har jag aldrig låtit min sjukdom påverka mig själv eller mitt liv mer än nödvändigt och har aldrig känt att diabetes är min identitet, säger Fredrika.

 • Melatonin och risken för typ 2-diabetes
  Melatonin och risken för typ 2-diabetes

  september 27, 2019

  En tredjedel av vår befolkning är mer känsliga för melatonin och har en högre risk att insjukna i typ 2-diabetes. Varför det är så är en fråga som Claire Lyons försöker besvara. Läs mer om henne och hennes forskning.

 • Röd linssoppa
  Röd linssoppa

  september 26, 2019

  Linssoppa är bra på så många sätt, det är billigt, går ofta snabbt, är enkelt och du håller dig mätt länge. Dessutom är det jättegott! I alla fall vår röda tomatbaserade och smakrika linssoppa som har blivit en riktig favorit hos många.

  4 portioner

 • Rapport från EASD
  Rapport från EASD

  september 24, 2019

  I förra veckan var det dags för det 55:e årsmötet för EASD, The European Association for the Study of Diabetes, en av världens största diabeteskongress, i  Barcelona. Vi på Diabetes Wellness Sverige fanns på plats samt även forskningschef Dr Eleanor Kennedy från vår systerorganisation DRWF för att rapportera.

 • Högre risk för typ 2-diabetes i vissa yrkesgrupper
  Högre risk för typ 2-diabetes i vissa yrkesgrupper

  september 23, 2019

  Chaufförer, fabriksarbetare och städare har tre gånger högre risk att drabbas av typ 2-diabetes än lärare och sjukgymnaster. Forskare vid Karolinska Institutet har studerat hur diabetesförekomsten skiljer sig åt mellan olika yrkesgrupper i Sverige. Resultaten publicerades i den vetenskapliga tidskriften Diabetologia och presenterades samtidigt vid den europeiska diabeteskonferensen EASD i Barcelona i september.

×

Share this