Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Du är här

Nyheter

Filter by:
 • Smarrig filodegspaj!
  Smarrig filodegspaj!

  april 20, 2018

  Kokboken ”Bli blodsockersmart - Förebygg och påverka diabetes” är Kristina Anderssons tredje bok på temat diabetes. Kristinas filosofi är enkel. Det handlar om balans, kvalité och smarta val. Mer info om Kristina och hennes kokböcker hittar du här

 • Sockerskatt nu även införd i Storbritannien
  Sockerskatt nu även införd i Storbritannien

  april 18, 2018

  Sockerskatt på söta drycker har nu införts även i Storbritannien där NHS rapporterar att de som är inlagda på sjukhus för fetmarelaterade komplikationer har dubblerats under de senaste fyra åren.
  NHS tar nu itu med det stigande antalet överviktiga och inför nu en skatt på söta drycker.

 • Skrämmande ökning av diabetes typ 2
  Skrämmande ökning av diabetes typ 2

  april 17, 2018

  Fakta om diabetes och risken med ett intag av högkalorikost från ”Konsten att inte dö. Upptäck maten som enligt vetenskapen ger ett längre och friskare liv.”

 • GABA’s betydelse vid diabetes
  GABA’s betydelse vid diabetes

  april 16, 2018

  Samspelet i kroppen mellan nervsystemet, hormoner och immunsystemet är mycket dynamiskt, men vid bland annat diabetes är balansen rubbad. I två nya studier publicerade i EBioMedicine visar en internationell forskargrupp ledd från Uppsala universitet resultat som förstärker nervtransmittorn GABAs betydelse vid både typ-1 och typ-2-diabetes.

 • Världshälsodagen, en dag med tema diabetes
  Världshälsodagen, en dag med tema diabetes

  april 13, 2018

  I samband med Världshälsodagen den 7 april hade Diabetes Wellness Sverige åter igen gratis blodsockerkoll i samarbete med Apoteket. Denna gång var det sex apotek från Piteå i norr till Ljungby i söder där du hade möjlighet att testa ditt blodsocker gratis.

 • Frikadeller med kål och rosmarin
  Frikadeller med kål och rosmarin

  april 12, 2018

  Tillaga härliga frikadeller med doft av rosmarin från Cathrine Schück's kokbok.

 • Hormonell obalans kan vara orsak till diabetes hos män med otillräcklig sömn
  Hormonell obalans kan vara orsak till diabetes hos män med otillräcklig sömn

  april 12, 2018

  Studier har funnit en koppling mellan otillräcklig sömn och utvecklingen av insulinresistens, en av de faktorer som orsakar typ 2-diabetes, och nu har forskare upptäckt en biologisk orsak till detta förhållande, åtminstone hos män: en obalans mellan deras testosteron och kortisolhormoner . Studiens resultat kommer att presenteras vid ENDO 2018, the Endocrine Society’s 100:nde årsmöte i Chicago, Illinois.

 • Carola - Vår nya bloggare!
  Carola - Vår nya bloggare!

  april 11, 2018

  Carola Nylund är vår nya bloggare på Diabetes Wellness Sverige. Hon var 17 år när hon fick diagnosen diabetes typ-1 men hennes sjukdomshistoria slutar inte där. Trots hennes motgångar i livet har hon inte slutat jaga sina drömmar och hennes kämparglöd går inte att missa.  

 • Viktminskning kan hjälpa människor att minska risken för att utveckla typ 2-diabetes
  Viktminskning kan hjälpa människor att minska risken för att utveckla typ 2-diabetes

  april 10, 2018

  Nya dietriktlinjer har tagits fram för att förbättra kostvanor och för att hjälpa personer med diabetes typ 2 att lättare hantera sin situation.

 • Bovetesallad med rostade grönsaker och kyckling
  Bovetesallad med rostade grönsaker och kyckling

  april 06, 2018

  Kokboken ”Bli blodsockersmart - Förebygg och påverka diabetes” är Kristina Anderssons tredje bok på temat diabetes. Kristinas filosofi är enkel. Det handlar om balans, kvalité och smarta val. Mer info om Kristina och hennes kokböcker hittar du här

 • Livet är ett Kalas för Carl Jan
  Livet är ett Kalas för Carl Jan

  april 05, 2018

  Gastronomen som introducerade måltidsupplevelsen in i den akademiska världen, Carl Jan Granqvist, har levt med diabetes typ 2 i över 15 år. Carl Jan har valt bort stress och satsar på god sömn och vila istället, samt njutning av god mat och dryck.