Publicerat 29 oktober 2018

På torsdag den 1 november kommer Diabetes Wellness Sverige finnas på plats på Hovet i Stockholm och ha gratis blodsockerkoll. Då har du möjlighet att testa dig för att se om du ligger i riskzonen för diabetes samt lära dig mer om folksjukdomen som ökar för varje år.

På torsdag den 1 november kommer Diabetes Wellness Sverige med sjuksköterskor finnas på plats på Hovet i Stockholm och utföra gratis blodsockerkoll mellan kl 17.30 - 20.45 samt även informera om diabetes. 

Diabetes är en av de stora folksjukdomarna som växer rekordartat, där diabetes typ 2 ökar mest. En av tio är i dag omedveten om att de har diabetes. I Sverige beräknas över 600 000 personer ha diabetes år 2030 om inte utvecklingen bryts. Så passa på att testa ditt blodsocker gratis och se om du ligger i riskzonen för diabetes. Vi på Diabetes Wellness Sverige kommer vara på plats från att de öppnar på Hovet, det vill säga 17.30. Det är dock viktigt att inte äta eller dricka något en timme före mätning. Vatten går dock bra att dricka.

- Vi vill öka medvetenheten om folksjukdomen diabetes och kunna hjälpa personer som eventuellt ligger i riskzonen genom att sprida information om hur man kan förebygga att få diabetes typ 2. Om du har koll på ditt blodsocker så kan agera i tid innan sjukdomen har brutit ut. Så passa på att kolla ditt blodsocker och se om du är i riskzonen för diabetes, säger Ann Fogelberg, PR- och Pressansvarig på Diabetes Wellness Sverige.

Aktivitet: Information om diabetes och gratis blodsockerkoll av sjuksköterskor. Det är dock viktigt att inte äta eller dricka något en timme före mätning. Vatten går dock bra att dricka.
Plats: Hovet, Stockholm
Tid: Torsdag den 1 november kl 17.30 - 20.45


För ytterligare information:
Ann Fogelberg, PR- och Pressansvarig, Diabetes Wellness Sverige, 0707-15 99 85

Djurgården IF är den förening som vunnit flest svenska mästerskap i ishockey, totalt 16 stycken, varav det senaste 2001. Klubben har även vunnit Europacupen i ishockey två gånger, 1991 och 1992. Djurgården IF ligger nu bland de topp tre och möter regerande Linköping i hockeymatchen Djurgården IF - Linköping på Hovet med nedsläpp klockan 19:00 på torsdag.

Vad med och tävla om en matchtröja från Djurgården Hockey (SHL) med spelarnas autografer på. Allt du behöver göra är att svara på detta:
- Dela med dig av ditt bästa DIF Hockey-minne.
- Vad är din koppling till diabetes?
Skicka in dina svar till jelena@diabeteswellness.se senast den 8/11.