Publicerat 30 januari 2019

Diabetes är en av de stora folksjukdomarna som växer rekordartat, där närmare 500 000 personer i Sverige lider av någon form av diabetes. De allra flesta, 85-90 procent har diabetes typ 2 som ökar mest. Levnadsvanor och ärftlighet är några av orsakerna till att man drabbas av diabetes typ 2. Risken ökar med åldern samt om du är överviktig, lider av bukfetma, är stillasittande eller rökare. En av tio är i dag omedveten om att de har diabetes. Är du en av dem? Ta tillfället i akt och se om du ligger i riskzonen för diabetes typ 2.

I dag är det många som har förhöjt blodsocker utan att veta om det. Att konstant ha för högt blodsocker är skadligt för kroppen och innebär en risk att utveckla diabetes. Genom att förändra kost- och motionsvanor går det att minska risken för diabetes typ 2. Ju tidigare det upptäcks, desto tidigare kan man åtgärda det samt minska risken för sjukdomen.
Syftet med blodsockertesterna är att hjälpa människor att i tidigt skede upptäcka att de eventuellt har diabetes eller om de ligger i riskzonen för att utveckla sjukdomen.
Diabetes Wellness Sverige’s sjuksköterska kommer finnas på plats för att utföra gratis blodsockerkoll och svara på dina frågor om diabetes. Ta möjligheten och se om du är i riskzonen för diabetes typ 2.

Plats: Sollentuna Centrum (vid Pressbyrån)
Tid: Tisdag den 5 februari, kl 11-16
Information om diabetes och gratis blodsockerkoll av sjuksköterska på plats. Det är dock viktigt att inte äta eller dricka något, utom vatten, en timme före mätning.

”Pre-diabetes is a warning sign for diabetes. Let’s beat diabetes”

Övriga datum och platser under våren som du kan kolla ditt blodsocker gratis på:
Onsdag den 27 februari, ICA Maxi Lindhagen, kl 12-17
Onsdag den 6 mars, Västermalmsgallerian, kl 11-16
Fredag den 22 mars, Skärholmen Centrum, kl 11-16
Onsdag den 10 april, Tensta Centrum, kl 11-16
Onsdag den 17 april, Söderhallarna, kl 11-16
Lördag och söndag den 27 och 28 april, Solna Centrum

​Är du i riskzonen för diabetes?