Publicerat 29 april 2019

Dela med dig av ditt bästa sommarminne och tävla om en chans att vinna "Diabeteskoden" skriven av Jason Fung. 

Tävling! Vinn boken ”Diabeteskoden” skriven av Jason Fung.  

Sommaren är snart här, en tid under året då många resor bort för att återhämta sig, njuta av solen och god mat, gå på äventyr eller skapa härliga minnen!

Dela med dig av ditt bästa sommarminne - mejla ditt bidrag till jelena@diabeteswellness.se senast den 11/5.

Lycka till!

 

Jason Fung, njurspecialisten som blivit känd för att behandla fetma med periodisk fasta är en passionerad och vältalig förespråkare av lågkolhyasdratmetoden.

Typ 2-diabetes är en kronisk och progressiv sjukdom, ett livstidsstraff utan hopp om förtida frigivning. Det enda de drabbade kan göra är att lindra symtomen med mediciner ...

Så kan det rådande synsättet på typ 2-diabetes formuleras. Men på senare tid har nya synsätt vuxit fram bland forskare, som hävdar att det finns alternativa behandlingsmetoder vilket kan ge snabba och varaktiga resultat.

I Diabeteskoden presenterar den kanadensiske läkaren Jason Fung sina omvälvande tankar om hur typ 2-diabetes kan förebyggas. Han tar bland annat upp:

- Hur typ 1- och typ 2-diabetes skiljer sig åt och varför insulin är ett effektivt botemedel för den förstnämnda varianten men inte för den senare.

- Hur konventionell behandling av typ 2-diabetes, det vill säga medicinering, i själva verket kan förvärra sjukdomen och leda till kraftig viktuppgång och hjärtsjukdomar.

- Hur kolhydratrika dieter leder till högt blodtryck, insulin- resistens, ökad vikt och typ 2-diabetes.

- Hur typ 2-diabetes kan förebyggas genom dietomläggning och olika former av fasta.
 
Förord av Nina Teicholz, författare till bästsäljaren The Big Fat Surprise.