![Glass 0](/media/jzin5ciu/glass_0.jpg?anchor=center&mode=crop&width=480&height=480&format=jpg&quality=70&rnd=133040873443830000)
Chokladglass utan glassmaskin
Mejerifri glass med cashewnötter och kokosgrädde som bas. Sötad är den med färska dadlar. Den behöver heller ingen glassmaskin!
Ingredienser:
- 100 gram cashewnötter, naturella (som ska blötläggas)
- 50 gram färska dadlar, urkärnade
- 1 dl kokosgrädde
- 1 ½- 2 msk kakao
- 1 krm vaniljpulver
Gör såhär:
-
Blötlägg nötterna i minst tre timmar.
-
Häll av vattnet från nötterna och mixa nötter tillsammans med resterande ingredienser till en slät konsistens.
-
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en matlåda och fördela i smeten.
-
Frys antingen i ett par timmar och ät glassen direkt efter det. Eller så fryses den helt, mixas sönder med en mixer och äts direkt/eller fryses in igen.
Receptet är taget från baka sockerfritt.
Senaste nyheterna
![Diamyd Medical Vial 2024](/media/zo0a31mc/diamyd_medical_vial-2024.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133664562984430000)
![Olof Erikssonny](/media/chspi1ip/olof-erikssonny.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133662851518830000)
![Jan Nilsson Filiz Serifler](/media/i40fw2ej/jan-nilsson_filiz-serifler.jpg?center=0.43158367481373355,0.49874803892184183&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133661263934400000)