Publicerat 4 juni 2019

Tisdagen den 11 juni kommer Diabetes Wellness Sverige vara med på det årliga Blodomloppet på Djurgården i Stockholm. På plats har du möjlighet att få information om folksjukdomen diabetes och testa ditt blodsocker gratis, för att se om du är i riskzonen för diabetes typ 2.

Blodomloppet är motionsloppet som uppmärksammar och uppmanar till blodgivning, en livsviktig gärning där vi alla behöver bidra för att rädda liv. Blodomloppet arrangeras på 17 orter i Sverige, där Blodomloppet Stockholm firar 26-års jubileum och går av stapeln den 11 och 12 juni och är ett motionslopp för löpare och gående med start och mål på ängarna kring Djurgårdsbrunns värdshus. Blodomloppet drivs som en ideell förening där medlemmarna är arrangörsföreningar och blodcentraler. Syftet är att uppmärksamma och manifestera behovet av blodgivning samt att främja en hälsosam livsstil. På Blodomloppet samlar du kollegorna, vännerna eller familjen för att promenera, jogga eller springa 5 eller 10 kilometer genom en grönskande skog längs vackra Djurgårdskanalen. På flera orter arrangeras även Lilla Blodomloppet för barn och ungdomar, något som gör Blodomloppet till en perfekt familjeaktivitet! Alla lag (5 personer) får en picknickkasse att hämta ut efter målgång som de kan avnjuta i gröngräset.

- Vi ser fram emot att återigen arrangera Blodomloppet ute på Djurgården där vi både får möjlighet att jobba för såväl blodgivning som för folkhälsan. Det finns som vanligt möjligheten att testa sig ute på arenan och få se om man kan bli blodgivare. Sen så är det även roligt att Diabetes Wellness Sverige kommer vara på plats för att erbjuda blodsockerkoll på de som vill ha koll på sitt blodsocker, säger Jens Sjöblom, Projektledare, Blodomloppet Stockholm.

Diabetes Wellness Sverige kommer att finnas på plats för att informera om stiftelsen och diabetes för femte året i rad där du även kan testa ditt blodsocker gratis och se om du är i riskzonen för diabetes typ 2. - Det känns viktigt att finnas på plats på Blodomloppet och sprida kunskapen samt informera om folksjukdomen diabetes. Genom att även erbjuda kostnadsfri blodsockerkoll kan vi fånga upp personer som ligger i riskzonen för diabetes typ 2. Vi kan ge råd om vad man kan göra för att minska risken för att drabbas av sjukdomen eller hänvisa till sjukvården om det skulle behövas. Vid tidigare tillfällen har vi hänvisat fem-sex procent att uppsöka sin vårdcentral, så behovet finns. Vi har märkt att det har varit mycket uppskattat att få möjligheten att kunna testa sitt blodsocker och att hålla koll på sin hälsa. Genom att erbjuda gratis blodsockerkoll vill vi öka medvetenheten om diabetes och kunna hjälpa personer som eventuellt ligger i riskzonen genom att sprida information om hur man kan förebygga att få diabetes typ 2 genom att leva ett sundare liv gällande kost, vikt och motion säger, Ann Fogelberg, PR- och Pressansvarig på Diabetes Wellness Sverige.

Var: Vid Djurgårdsbrunn, Djurgården, Stockholm

När: Tisdag den 11 juni kl 15-18

För mer information om Blodomloppet http://blodomloppet.se/vara-lopp/stockholm/ Vid frågor: e-post stockholm@blodomloppet.se Arrangör Blodomloppet i Stockholm: IFK Lidingö Friidrottsklubb och IFK Lidingö Skid & Orienteringsklubb

För mer information kontakta Ann Fogelberg, PR- och Pressansvarig på Diabetes Wellness Sverige, ann@diabeteswellness.se, 070-715 99 85.

Vi ses den 11:te juni! Ha koll på våra tider och platser för gratis blodsockerkoll på blodsockerkollen.nu

Är du i riskzonen för diabetes? Vår blodsockerkoll passar dig som är intresserad av din hälsa och hur du kan förebygga diabetes typ 2. Om du är över 45 år och något av följande stämmer in på dig rekommenderar experter att du ska mäta ditt blodsocker en gång per år:

· Övervikt eller fetma (särskilt bukfetma)

· Högt blodtryck, höga blodfetter eller hjärt-kärlsjukdom

· Minst en nära släkting med typ 2-diabetes

· Tidigare graviditetsdiabetes

Insamlingsstiftelsen Diabetes Wellness Sverige är en stiftelse som grundades 2006 i Sverige. Stiftelsens syfte är att samla in pengar till diabetesforskningen och sprida kunskapen om diabetes till allmänheten. Sedan starten har Diabetes Wellness Sverige skänkt ca 80 miljoner kronor till diabetesforskningen. Insamlingsstiftelsen ingår i ett nätverk av organisationer i flera länder som tillsammans stöttat forskning som syftar till att hitta ett botemedel mot diabetes och har ett 90-konto sedan 2007, 900116-5. www.diabeteswellness.se