Publicerat 11 februari 2019

Många har frågor kring folksjukdomen diabetes som ökar för varje år. Nu finns det ett antal utbildningar att boka upp sig på under våren. Storstockholms Diabetesförening har sedan ett flertal år sedan ett antal utbildningar där du kan lära dig mer om diabetes. Här kan du läsa mer om vårens utbildningar.

Diabetes är en av de stora folksjukdomarna som växer rekordartat, där närmare 500 000 personer i Sverige lider av någon form av diabetes. De allra flesta, 85-90 procent har diabetes typ 2 som ökar mest. Levnadsvanor och ärftlighet är några av orsakerna till att man drabbas av diabetes typ 2. Risken ökar med åldern samt om du är överviktig, lider av bukfetma, är stillasittande eller rökare. En av tio är i dag omedveten om att de har diabetes.
Storstockholms Diabetesförening bildades 1947 och har under flera år erbjudit ett flertal utbildningar om diabetes. Med professionella föreläsare får du en utbildning om diabetes som du kan ha stor nytta av. Några av vårens utbildningar är dock fulltecknade, men det finns några platser kvar på vissa utbildningar fortfarande.
Några av vårens utbildningar är:

För dig med typ 1-diabetes
Torsdag 28 februari
Fem tillfällen. Vi träffas i grupp och pratar om tankar, känslor, livskvalitet, att tackla stress och hur man kan stärka den inre balansen när man har diabetes. Vi provar även på tekniker och delar med oss av varandras erfarenheter för att stärka livskvaliteten vid diabetes.

Stress och diabetes
Tisdag 5 mars
Kurs om tre tillfällen där vi fördjupar oss i hur stress påverkar knopp och kropp, får konkreta verktyg att hantera stress med, samt reflekterar över återhämtning.

Diabetes typ 2 och magen, Minikurs
Torsdag 14 mars
Här får du lära dig mer om och diskutera hur typ 2 diabetes påverkar magen och dess funktion.

Så lever du ett gott liv med diabetes
Måndag 1 april
Professor Kerstin Brismar ger konkreta tips om blodsocker, kost och behandling. Kurs vid två tillfällen för dig med typ 2-diabetes.

Utbildningarna riktar sig både till de med diabetes samt till anhöriga. Är du medlem i SSDF så erbjuds du gå en gratis minikurs under 2019.
HÄR hittar du fortlöpande SSDF:s utbildningar våren 2019

För mer info: ssdf.nu

Foto: Ann Fogelberg