Grillsäsongen är igång! 

Ingredienser:

4 personer 

  • 4 st stora fläskkotletter, gärna på ben och gärna iberico
  • 1 stor eller 2 små zucchini
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja
  • juice från ½ citron
  • salt

Chimichurri:

  • 2 krukor bladpersilja
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 dl citronjuice
  • 2 st schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 st röd chilli
  • salt

Tillagning:

  1. Mixa alla ingredienser till chimichurrin, smaka av med salt och ställ in i kyl någon timma.
  2. Hyvla zucchinin tunt med mandolin på längden och gnid in med olivolja. Grilla alla skivor och lägg i en skål. Smaka upp med citronjuice, riven vitlök, salt och olivolja.
  3. Grilla kotletten på hög värme och vänd varje minut tills du fått en fin yta.

Receptet är taget ifrån nigab.se 

Senaste nyheterna