Publicerat 16 maj 2022

Sigrid Therapeutics, ett innovativt, konsumentinriktat hälsobolag som utvecklat en ny teknologi, SiPore® mot prediabetes och fetma meddelar i dag att företaget, efter 10 års forskning, ligger i startgroparna för att lansera sin nya, kliniskt bevisade produkt SiPore21®. Etthundrafemtio individer erbjuds nu en unik möjlighet att testa produkten gratis, en välsmakande gel som intas i samband med måltid, innan lansering.

Typ 2-diabetes ökar lavinartat över hela världen och prognoser visar att antalet individer som kommer att drabbas av förstadiet, prediabetes förväntas uppgå till över en halv miljard 2045. Samtidigt ökar ohälsan i befolkningen på grund av fetma och bukfetma är en känd riskfaktor för att drabbas av prediabetes. Sigrid Therapeutics nyutvecklade behandling mot prediabetes och fetma, SiPore21®, har i tidiga kliniska studier visat lovande resultat. Produkten är under utveckling som en medicinteknisk produkt i EU och klassas som ett kosttillskott i USA. Under 2022 startar företaget en stor klinisk studie på sammanlagt 440 patienter som antingen är överviktiga, feta och lider av prediabetes eller nyligen diagnosticerad typ 2-diabetes. Studien genomförs vid kliniker i Tyskland, Slovakien, Rumänien och Ungern.

Minskar energiupptaget                              SiPore® teknologin baseras på forskning vid Stockholms universitet och bygger på egenskaperna hos kisel, ett naturligt förekommande mineralämne. SiPore® teknologin förhindrar fysiskt en del av matsmältningsenzymerna i tarmen att bryta ner maten, med minskat energiupptag som effekt. SiPore21® är en välsmakande gel som intas tillsammans med måltid för att kontrollera blodsocker och vikt. Produkten har en fördelaktig säkerhetsprofil då den verkar lokalt i tarmen och når inte ut i kroppens vävnader. Då produkten är gjord av en naturligt förekommande mineral är den skonsam såväl för människa som för miljö.

Unikt förlanseringsprogram
Nu startar Sigrid ett unikt förlanseringsprogram, där 150 deltagare ges möjlighet att testa produkten gratis under 6 veckor. Deltagarna intar produkten 2 gånger per dag tillsammans med måltid och delar med sig av sina upplevelser via ett frågeformulär före och efter programmet.

Sigrid Therapeutics, medgrundare och VD, Sana Alajmovic kommenterar: ”Detta är en unik möjlighet att hjälpa oss maximera nyttan av en produkt för att bekämpa diabetes och övervikt. Antalet platser i programmet är begränsat och intresset stort. Om man är intresserad av att delta i programmet bör man anmäla sitt intresse på vår hemsida www.sigridthx.com”.


Sana Alajmovic, Medgrundare och VD, Sigrid Therapeutics

Ansökan om att vara med och testa produkten, gå till https://www.sigridthx.com/cpl-program/

Källa: Pressmeddelande, Sigrid Therapeutics