Publicerat 24 juli 2020

Soppa är underskattat att ha till middag. Det går enkelt att göra och är gott och mättande.

Ingredienser:

4 portioner

  • 1,2 liter vatten
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 500g rotselleri
  • 3 morötter
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk kikärtor
  • 1 msk chiliflagor
  • 1 tsk majsstärkelse
  • salt, peppar, rökt paprikapulver

Gör så här:

1. Koka upp vatten med biljong i en kastrull. Skala rotselleri och morötter och skär till mindre bitar. Hacka gul lök och vitlök och ha ner. Låt koka i cirka 20 minuter eller till de mjuknat.

2. Skölj kikärtorna och ha ner i grytan. Mixa till en slät smet med mixerstav. Rör i chiliflagor, redning och övriga kryddor. Ställ tillbaka på plattan och låt det koka ihop. Späd eventuellt med vatten för lösare konsistens.

Receptet är taget från Landleys kök.