Publicerat 4 mars 2019

Diabetes är en av de stora folksjukdomarna som växer rekordartat. Under våren kommer Diabetes Wellness Sverige ha ett samarbete med Life-butikerna där du kan mäta ditt blodsocker för att se om du är i riskzonen för diabetes typ 2. På torsdag den 7 mars på Life-butiken i Solna centrum kommer du ha möjlighet att kolla ditt blodsocker gratis och se om du är i riskzonen.

Diabetes är en av de stora folksjukdomarna som växer rekordartat, där närmare 500 000 personer i Sverige lider av någon form av diabetes. De allra flesta, 85-90 procent har diabetes typ 2 som ökar mest, där levnadsvanor och ärftlighet är några av orsakerna till att man drabbas av diabetes typ 2. Risken ökar med åldern samt om du är överviktig, lider av bukfetma, är stillasittande eller rökare.

I Sverige beräknas över 600 000 personer ha diabetes år 2030 om inte utvecklingen bryts. Men många vet inte ens om att de har sjukdomen där 150 000 går runt med diabetes utan att veta om det. Nu har du möjlighet att testa ditt blodsocker gratis och se om du är i riskzonen för diabetes typ 2. Ju tidigare det upptäcks, desto tidigare kan man åtgärda det samt minska risken för sjukdomen.

- Vi är glada över samarbetet med Diabetes Wellness Sverige då vi båda strävar efter att förbättra folkhälsan. Våra hälsocoacher finns i Life-butiker över hela landet för att ge råd om hur man kan upprätthålla en god hälsa genom kost, motion och vila, säger Elin Bylund, marknadsansvarig för Life Sverige.

Syftet med blodsockertesterna är att hjälpa människor att i tidigt skede upptäcka att de eventuellt har diabetes eller om de ligger i riskzonen för att utveckla sjukdomen. Diabetes Wellness Sverige’s sjuksköterska kommer finnas på plats för att utföra gratis blodsockerkoll och svara på dina frågor om diabetes. Life’s hälsoexperter kommer även finnas på plats för personlig hälsorådgivning. Ta möjligheten och se om du är i riskzonen för diabetes typ 2.
 
Plats: Life-butiken, Solna Centrum
Tid: Torsdag den 7 mars kl 12-16
Information om diabetes och gratis blodsockerkoll av sjuksköterska på plats. Det är dock viktigt att inte äta eller dricka något en timme före mätning, förutom vatten.
Life’s hälsoexperter finns även på plats för personlig hälsorådgivning.
Först till kvarn – 25 första personerna som gör blodsockerkollen får en goodie bag!

Om Life
Life är Nordens ledande hälsokedja och erbjuder produkter för en hälsosam livsstil. Life’s hälsocoacher finns tillgängliga i deras 345 butiker i Finland, Norge och Sverige för att ge dig tips och råd för en bättre balans i livet. Hos Life hittar du ett noga utvalt sortiment av produkter med hög kvalitet för din hälsa. De har allt från kosttillskott till naturlig hudvård, skor och tyngdtäcken. Läs gärna mer på https://www.lifebutiken.se/.