Publicerat 17 maj 2023

Garmin meddelar en utökad regiontillgänglighet för appen Dexcom Connect IQ. Detta är en app för dig som har typ 1- eller typ 2-diabetes och som använder Dexcom Continuous Glucose Monitoring (CGM) System1 som erbjuder ett sätt att snabbt se glukosnivåer och trender – även under träning – direkt på din kompatibla Garmin smartwatch eller cykeldator2. Appen kan hämtas på Connect IQ.

Med appen Dexcom Connect IQ blir det enklare för dig som har diabetes att hålla koll på dina glukosvärden då det passar dig.

Under dagen
Dexcom Connect IQ app3 finns tillgänglig för ett stort urval av Garmin smartwatches och förser dig som har diabetes och använder Dexcom CGM-systemet med ytterligare ett sätt att hålla koll på dina blodsockernivåer, direkt på din handled. Även då du har din smartphone undanstoppad4 kan du se dina blodsockernivåer och trender för att få en tydligare bild över dina nivåer och åt vilket håll de är på väg. Du får också en 3-timmars historik över dina blodsockernivåer.

Under en aktivitet
Då du är ute på en löprunda, cyklar eller är ute på ett annat äventyr förser Dexcom Connect IQ datafält3 dig som har diabetes och använder Dexcom CGM-systemet med ytterligare ett sätt att se dina blodsockernivåer och prestationsdata på ett och samma ställe, vilket gör det enklare för dig att fokusera på träningen. Då du tränar eller tävlar med en kompatibel smartwatch eller Edge® cykeldator kan du enkelt hålla koll på dina blodsockernivåer och trender samt prestationsdata direkt på din handled och utan att behöva ta fram din telefon4,5.

Dexcom Connect IQ-apparna finns tillgängliga för nedladdning på Connect IQ Store nu. Besök Garmin.com/Dexcom för mer information.

Connect IQ är en platform för appar till Garmin wearables, cykeldatorer och handburna outdoor-enheter, där utvecklare kan skapa lösningar och applikationer för miljontals Garmin-användare runt om i världen. Genom att använda Connect IQ SDK kan utvecklare lappa upp sina appar till Connect IQ tillsammans med tusentals andra appar. Besök utvecklingssidan på Connect IQ för mer information.

1 Kompatibla Dexcom-enheter köps separat

2 På Connect IQ finns en lista över kompatibla enheter. Edge cykeldatorer är endast kompatibla med Dexcom Connect IQ datafält.

3 Dexcom Connect IQ-apparna är endast avsedda att visa data från Dexcom CGM-systemet på ännu en plats och är endast avsett för passiv övervakning. De kan inte användas utan Dexcom GCM-systemet. Dexcom Connect IQ-apparna är inte en medicinsk enhet och kan inte ersätta Dexcom CGM-systemet, inte heller ersätta egenkontroll och råd som du fått från medicinsk personal. Beslut kring behandlande åtgärder, inklusive de som handlar om att beräkna insulinmängd eller annan dosering av medicin bör inte baseras på den data som visas i Dexcom Connect IQ-apparna.

4 En kompatibel smartphone behöver ha dataanslutning och vara inom BLE-räckvidd både från Dexcom CGM och din Garmin smartwatch.

5 En kompatibel smartphone behöver ha dataanslutning och vara inom BLE-räckvidd både från Dexcom CGM och din Garmin Edge cykeldator.

Källa: Pressmeddelande Garmin.se