![Vegetarisk Lasagne 1344X1344](/media/b1fpue0b/vegetarisk-lasagne-1344x1344.jpg?anchor=center&mode=crop&width=480&height=480&format=jpg&quality=70&rnd=133246388675800000)
Vegetarisk lasagne med sojafärs
Krämig och välsmakande vegolasagne, en vegetarisk variant på den klassiska lasagnen.
4 portioner
Ingredienser:
Fyllning
-
2/3 st gul lök
-
1/3 tsk salt
-
2/3 tsk torkad timjan
-
2/3 tsk torkad basilika
-
2/3 tärning grönsaksbuljong
-
4 dl krossade tomater
-
1 dl vatten
-
1/3 tsk svartpeppar
-
8 st lasagneplattor, (ca. 1/2 paket)
-
266,67 g sojafärs
-
2/3 msk olivolja
-
1,33 klyftor vitlök
-
2/3 msk tomatpuré
Ostsås
-
1,33 dl riven ost
-
2/3 krm vitpeppar
-
1,33 msk mat- och baksmör
-
1/2 dl vetemjöl
-
6 dl standardmjölk
-
2/3 tsk salt
Gör så här:
1. Finhacka lök och vitlök och fräs i olivolja. Häll i färsen och fräs i några minuter.
2. Tillsätt tomatpuré. Slå på lite vatten. Häll på krossade tomater och smula i buljong. Krydda och koka ca 15 minuter.
3. Smält smöret, rör i mjöl och späd med lite mjölk i taget samtidigt som du vispar. Låt småkoka i ca 5 minuter under omrörning. Krydda. Rör i osten.
4. Varva färssås med ostsås och lasagneplattor. Börja med färssås och sluta med ostsås. Strö över lite riven ost.
5. Gratinera i ca 20 minuter 225 grader. Känn med en gaffel om pastan är mjuk.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Recept
![Kokosgryta Med Flaskytterfile Foto Sanna Livijn Wexell Mathem 1344X13441](/media/wkehuo10/kokosgryta-med-flaskytterfile-foto-sanna-livijn-wexell-mathem-1344x13441.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133661899036930000)
![Sommarpaj 1 1344X13442](/media/a1tlp5tw/sommarpaj_1-1344x13442.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133655017535970000)
![Parmesanbiffar I Graslokssas Foto Nurlan Mathem1](/media/fyccaabg/parmesanbiffar-i-graslokssas-foto-nurlan-mathem1.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133648943290930000)