Nyttig gryta med många hälsosamma ingredienser. Välj gärna ekologiskt osötat jordnötssmör.

4 personer

Ingredienser:

  • 2 st vitlöksklyfta(or)
  • 1 st lök(ar)
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk curry
  • 1 st röd chilifrukt
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 klyfta vitkål
  • 1 klyfta rödkål
  • 4 dl vatten
  • 1/2 dl jordnötssmör
  • 1 st salt
  • 3 dl Kikärter, kokta
  • 80 g haricots verts
  • 1 dl cashewnötter, naturella
  • 6 dl Quinoa, kokt, till servering
  • peppar

Gör så här:

1. Skala och hacka lök och vitlök. Finhacka chilin. Skär kålen i bitar.


2. Fräs curry och chili tillsammans med lök och vitlök i oljan.


3. Häll i tomaterna och vitkål, jordnötssmör, salt och peppar. Koka 8 minuter. Häll i kikärter och haricot verts låt koka några minuter till.


4. Rosta nötterna i en torr stekpanna. Tillsätt nötterna i slutet. Servera med quinoa.

 

Receptet är hämtat från Tasteline.