![Jww 17 Kik Rter 14032 Rujbmj9fcwdhrjxyjfzaww](/media/cu4jpsdi/jww_17_kik_-rter_14032-rujbmj9fcwdhrjxyjfzaww.jpg?anchor=center&mode=crop&width=480&height=480&format=jpg&quality=70&rnd=133045113579430000)
Välsmakande kikärtsgryta
Dröm om Fjärran Österns varma sol med denna kryddiga och välsmakande kikärtsgryta.
2 personer
Ingredienser:
1 lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk olivolja
1 näve koriander, grovhackad
1 msk ingefära, finriven
1 tsk gurkmeja
1½ tsk curry
1 burk kokosmjölk
2½ msk tomatpuré
1 tsk kokossocker eller vanligt socker
¼ tsk cayennepeppar
1 burk kikärter eller 240 g kokta, dränerade och sköljda
1½ tsk garam masala
Tillbehör:
Ev grön sallad och blomkålsris (blomkål finfördelad i en mixer)
Gör såhär:
- Låt lök och vitlök svettas i olivolja i en panna i några minuter.
- Tillsätt sedan resten av ingredienserna, förutom garam masala och kikärter.
- Låt rätten sjuda i 20–30 minuter, tills den är tjock och krämig. Om det tar lång tid att koka ihop, men du har ont om tid, så kan du tillsätta 1 msk bovetemjöl.
TIPS! Blir kikärtsgrytan lite kaloritung så välj lätt kokosmjölk istället. Det sparar du nästan 200 kalorier per person på.
- Tillsätt kikärterna sist. Smaksätt rätten med garam masala och ev extra kryddor om du har lust. Låt currygrytan sjuda i ytterligare ett par minuter så att kikärterna värms igenom.
- Servera kikärtsgrytan med det du själv gillar, t ex en fräsch grön sallad och blomkålsris.
Receptet är från iForm.
Recept
![Kokosgryta Med Flaskytterfile Foto Sanna Livijn Wexell Mathem 1344X13441](/media/wkehuo10/kokosgryta-med-flaskytterfile-foto-sanna-livijn-wexell-mathem-1344x13441.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133661899036930000)
![Sommarpaj 1 1344X13442](/media/a1tlp5tw/sommarpaj_1-1344x13442.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133655017535970000)
![Parmesanbiffar I Graslokssas Foto Nurlan Mathem1](/media/fyccaabg/parmesanbiffar-i-graslokssas-foto-nurlan-mathem1.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133648943290930000)