![Kycklingfile I Ugn](/media/hvid43q1/kycklingfile_i_ugn.png?anchor=center&mode=crop&width=480&height=480&format=png&quality=70&rnd=133082381783000000)
Ugnsrostad kycklingfilé med citrongräs och grönsaksris
Kyckling i ugn med asiatiska smaker som ingefära och citrongräs. Serveras med ett ris blandat med blomkål och vitkål.
Ingredienser:
- 4 kycklingfiléer
- 50 g färsk ingefära
- 1 citrongräs
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk fisksås
- 2 msk sötningsmedel
- 2 msk japansk soja
- 1 msk neutral olja
- 1 tsk grovmalen svartpeppar
Grönsaksris
- 2 dl basmatiris
- 150 g blomkål, grovriven
- 150 g vitkål, grovriven
- 2 msk smör
- salt
- 1 salladslök, tunt skivad
Gör så här:
- Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform. Skala ingefäran och skär i tändsticksstora strimlor. Finhacka citrongräs och vitlök. Blanda ingefära, citrongräs, vitlök, fisksås, sötningsmedel, soja, olja och svartpeppar och häll över kycklingfiléerna. Tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 67°, ca 20 min.
- Koka upp rikligt med saltat vatten i en kastrull och häll ner riset och de rivna grönsakerna. Koka tills riset är mjukt, ca 20 min. Häll av vattnet i ett durkslag. Blanda ner smör och smaka av med salt. Toppa riset med salladslök och servera till kycklingen.
Receptet är taget från coop.se
Recept
![Kokosgryta Med Flaskytterfile Foto Sanna Livijn Wexell Mathem 1344X13441](/media/wkehuo10/kokosgryta-med-flaskytterfile-foto-sanna-livijn-wexell-mathem-1344x13441.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133661899036930000)
![Sommarpaj 1 1344X13442](/media/a1tlp5tw/sommarpaj_1-1344x13442.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133655017535970000)
![Parmesanbiffar I Graslokssas Foto Nurlan Mathem1](/media/fyccaabg/parmesanbiffar-i-graslokssas-foto-nurlan-mathem1.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133648943290930000)