![Ugnsgratinerad Torskmed Medelhavstopping 1344X1344](/media/gsijavl4/ugnsgratinerad_torskmed_medelhavstopping-1344x1344.jpg?anchor=center&mode=crop&width=480&height=480&format=jpg&quality=70&rnd=133529806437400000)
Ugnsgratinerad torsk med medelhavstopping
Massor av saftig topping gör denna rätt smakrik och god.
4 personer
Ingredienser:
-
500 g torskfilé, tinad
-
2 msk olivolja
-
1 st zucchini
-
1 st lök, stor
-
2 st vitlöksklyftor
-
1 ask cocktailtomat, röda
-
1 kruka basilika
-
100 g fetaost
-
1 dl mandlar, torrostade
-
svartpeppar
-
salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smörj en form med lite olivolja och placera den tinade torsken ovanpå.
3. Skär zucchinin i små bitar, hacka löken och vitlöken.
4. Stek löken i 5 minuter.
5. Tillsätt zucchinin och när den mjuknat, tomater, basilika, salt och peppar.
6. Lägg toppingen på fisken och smula över fetaost och mandlar.
7. Gratinera i 30 minuter i nedre delen av ugnen.
8. Servera med bulgur, dinkel eller quinoa
Receptet är hämtat från Tasteline.
Recept
![Kokosgryta Med Flaskytterfile Foto Sanna Livijn Wexell Mathem 1344X13441](/media/wkehuo10/kokosgryta-med-flaskytterfile-foto-sanna-livijn-wexell-mathem-1344x13441.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133661899036930000)
![Sommarpaj 1 1344X13442](/media/a1tlp5tw/sommarpaj_1-1344x13442.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133655017535970000)
![Parmesanbiffar I Graslokssas Foto Nurlan Mathem1](/media/fyccaabg/parmesanbiffar-i-graslokssas-foto-nurlan-mathem1.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133648943290930000)