Ett nyttigt recept från det Koreanska köket – Ugnsbakad teriakylax med sweet chili, soja och koriander.

2 portioner 

Ingredienser:

  • 300 gram färsk lax
  • 1 msk Sweet chili sås
  • 1 msk Sojasås
  • 1 tsk Vitlöks puré
  • 5 gram Chili
  • ½ msk Citronjuice 100%
  • 5 gram Koriander
  • 1 dl okokt Quinoa
  • 50 gram Edamamebönor
  • 2 tsk Sesamolja
  • Salt och peppar
  • 2 st. Rädisa
  • 1/2 lök
  • 1/2 lime

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

Laga marinaden:

  1. Blanda sweet chilisås, sojasås, vitlökspure, hackad chili och citronjuice.
  2. Ta hälften av marinaden och pensla på laxen.
  3. Sätt laxen i ugnen, 20–25 minuter.
  4. Koka quinoan efter instruktionen på förpackningen. Låt svalna.
  5. Blanda quinoan med sesamolja, skivad rädisa, bönorna, hackad lök och pressad lime.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Ta ut laxen från ugnen.
  8. Toppa med färsk koriander och servera med quinoasalladen och resterande av marinaden.

Receptet är taget från nutrilett.se