![Lax (1)](/media/1t2lj2qe/lax.jpeg?anchor=center&mode=crop&width=480&height=480&format=jpeg&quality=70&rnd=133040863858270000)
Ugnsbakad lax med broccoli och fetaostkräm
Denna lax- och broccoliplåt går inte bara snabbt att tillaga, rätten är också rik på vitaminer och omega 3-fetter. Rätten serveras med fetaoströra smaksatt av basilika och fulländar på så vis maträtten.
Ingredienser:
Broccoli
- 500 g Broccoli
- 1 msk Olivolja
- 1 krm Chiliflakes
- 1 krm Salt Fint
- 1 st Bakplåtspapper
Lax
- 250 g Laxfilé
- 1 krm Salt Fint
- 1 krm Svartpeppar Malen
- 1 krm Chiliflakes
- 1.5 dl Kvarg 10 procent
- 150 g Fetaost
- 0.5 st klyftor Vitlök Vanlig
- 1 st krukor Basilika - färsk
- 0.5 tsk Honung Flytande
- 1 msk Vatten
- 1 krm Salt Fint
- 1 krm Svartpeppar Malen
Gör såhär:
1. Broccoli och lax: Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär broccolin i buketter. Skala och skär broccolistammen i bitar. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, chiliflakes och salt. Rosta i mitten av ugnen i 5 min.
3. Lax: Krydda laxen med salt, peppar och chiliflakes. Ta ut plåten med broccoli efter 5 min och lägg på laxen. Stek allt i mitten av ugnen i ca 12-15 min.
4. Fetaoströra: Smula fetaost i en bunke och blanda ner kesella, pressad vitlök, hackad basilika, honung och vatten. Smaka av med salt och peppar.
Servera laxen med broccolin och fetaoströran.
Recept: Laura Plichta
Foto: Nurlan Emir
Receptet är taget från Mathem.
Recept
![Kokosgryta Med Flaskytterfile Foto Sanna Livijn Wexell Mathem 1344X13441](/media/wkehuo10/kokosgryta-med-flaskytterfile-foto-sanna-livijn-wexell-mathem-1344x13441.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133661899036930000)
![Sommarpaj 1 1344X13442](/media/a1tlp5tw/sommarpaj_1-1344x13442.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133655017535970000)
![Parmesanbiffar I Graslokssas Foto Nurlan Mathem1](/media/fyccaabg/parmesanbiffar-i-graslokssas-foto-nurlan-mathem1.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133648943290930000)