![67955075 176973343470090 8148234834948867656 N](/media/w1rbxn3j/67955075_176973343470090_8148234834948867656_n.jpg?anchor=center&mode=crop&width=480&height=480&format=jpg&quality=70&rnd=133135938601430000)
Ugnsbakad lax med broccoli och fetaostkräm
Lax och broccoli ger dig en boost av vitaminer och omega 3-fetter, perfekt för dig som tränar! Rätten serveras med fetaoströra smaksatt av basilika, en fräsch röra som fulländar maträtten.
4 portioner
Ingredienser:
Broccoli
-
1 kg färsk broccoli
-
2 msk olivolja
-
2 krm chiliflakes
-
2 krm salt
-
2 ark bakplåtspapper
Lax
-
500 g laxfilé(er)
-
2 krm salt
-
2 krm svartpeppar
-
2 krm chiliflakes
Fetaoströra
-
3 dl kvarg
-
300 g fetaost
-
1 klyfta vitlök
-
2 krukor färsk basilika
-
1 tsk honung
-
2 msk vatten
-
2 krm salt
-
2 krm svartpeppar
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 200 grader.
-
Skär broccolin i buketter. Skala och skär broccolistammen i bitar. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, chiliflakes och salt. Rosta i mitten av ugnen i 5 min.
-
Krydda laxen med salt, peppar och chiliflakes. Ta ut plåten med broccoli efter 5 min och lägg på laxen. Stek allt i mitten av ugnen i ca 12-15 min.
-
Smula fetaost i en bunke och blanda ner kesella, pressad vitlök, hackad basilika, honung och vatten. Smaka av med salt och peppar.
-
Servera laxen med broccolin och fetaoströran.
Receptet är hämtat från Tasteline
Recept
![Kokosgryta Med Flaskytterfile Foto Sanna Livijn Wexell Mathem 1344X13441](/media/wkehuo10/kokosgryta-med-flaskytterfile-foto-sanna-livijn-wexell-mathem-1344x13441.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133661899036930000)
![Sommarpaj 1 1344X13442](/media/a1tlp5tw/sommarpaj_1-1344x13442.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133655017535970000)
![Parmesanbiffar I Graslokssas Foto Nurlan Mathem1](/media/fyccaabg/parmesanbiffar-i-graslokssas-foto-nurlan-mathem1.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133648943290930000)