Så himla gott med varma grönsaker och pistagenötter till knaprig stekt torsk!

Ingredienser

2 portioner

  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 2 skivade schalottenlökar
  • 200 g frysta salladsgrönsaker
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 hjärtsalladshuvud, strimlat eller savojkål/spetskål/pak choi
  • 1 msk färsk dragon
  • salt och peppar
  • 400 g torskfilé, helst med skinnet kvar
  • ½ msk smör
  • 1 msk hackade pistagenötter

Gör såhär: 

1. Fräs vitlök och schalottenlök i smör i en tjockbottnad kastrull tills den mjuknar och blir lite genomskinlig. Tillsätt ärtblandningen och buljongen och koka upp så att grönsakerna blir varma. Tillsätt salladsstrimlor och dragon, blanda alltsammans och smaka av med salt och peppar.
2. Salta och stek fisken i smör, först på skinnsidan så att den blir lite knaprig, vänd och stek någon minut till. Strö över nötterna.

Av Marie Tegnér, Foto: Katja Kristoferson, Styling: Ehva Ehrenholm

Receptet är taget från Måbra