En god och mättande tomatsoppa som toppas upp av de ungsrostade kvisttomaterna, bitarna av mozarella och den färska basilikan.

4 personer

Ingredienser:

Soppa:

  • 1 st gul lök
  • 2 förpackningar passerade tomater, (à 500g)
  • 1 dl vatten, (1-2 dl)
  • 2 tärning hönsbuljong, el. eller grönsaksbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk torkad basilika
  • Salt & Peppar

Ungsrostade tomater:

  • 12 st körsbärstomater, på kvist
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt

Servering:

  • 2 st Mozzarellaost, (à 125g)
  • 1 kruka färsk basilika

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg tomaterna, med kvist och allt, på en plåt. Droppa över olivoljan och strö på saltet.
3. Rosta tomaterna i ugnen tills de fått lite färg och spricker. Det tar ca 5-10 minuter för mindre tomater.
4. Skala och hacka den gula löken fint.
5. Hetta upp smöret i en kastrull. Lägg löken i det smälta smöret och stek i 3-4 minuter på inte alltför hög värme eller tills löken är blank och mjuk.
6. Tillsätt de passerade tomaterna och vattnet. Smula ned buljongtärningarna och låt koka upp. Häll på grädden. Rör om och låt sjuda i ca 5 minuter.

 

Receptet är hämtat från Tasteline.