En härlig rätt med fräscha och enkla smaker. Lättlagat när det är som bäst!

4 personer

Ingredienser:

  • 600 g laxfilé
  • 1 krm salt, efter smak
  • 1 krm svartpeppar, efter smak
  • 1 msk olivolja
  • 700 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 kruka dill
  • 2 dl yoghurt, turkisk
  • 1/2 st citron
  • 1 krm salt, efter smak
  • 1 krm svartpeppar, efter smak
  • 1 krm salt, efter smak
  • 1 st broccoli

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.


2. Potatis: Skala och klyfta potatisen och lägg i en ugnsfast form. Tillsätt olja och salt efter smak och blanda om ordentligt. Sätt in i ugnen ca 30 min.


3. Örtsås: Skölj och finhacka dillen och blanda med yoghurt, citronskal- och saft. Smaka av med salt och peppar.


4. Lax: Ta bort ev skinn från laxen och skär den i 4 portionsbitar. Salta och peppra efter smak.


5. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek laxen gyllenbrun på medelhög värme på båda sidor ca 2 min. Sänk sedan värmen och låt de bli klara i pannan.

6. Tillbehör: Skölj och dela broccolin i små buketter. Koka dem i lite saltat vatten ca 30 sek-1 min. Sila av vattnet och lägg upp buketterna i en skål.


7. Servera den stekta laxen med rostad potatis, örtsås och broccoli.

Receptet är hämtat från Tasteline.