![Lax Med Rostad Potatis Broccoli V20 1344X1344](/media/1roe4bfq/lax_med_rostad_potatis_broccoli_v20-1344x1344.jpg?anchor=center&mode=crop&width=480&height=480&format=jpg&quality=70&rnd=133397595891070000)
Stekt lax med rostad potatis, broccoli och örtsås
En härlig rätt med fräscha och enkla smaker. Lättlagat när det är som bäst!
4 personer
Ingredienser:
-
600 g laxfilé
-
1 krm salt, efter smak
-
1 krm svartpeppar, efter smak
-
1 msk olivolja
-
700 g potatis
-
1 msk olivolja
-
1 tsk salt
-
1/2 kruka dill
-
2 dl yoghurt, turkisk
-
1/2 st citron
-
1 krm salt, efter smak
-
1 krm svartpeppar, efter smak
-
1 krm salt, efter smak
-
1 st broccoli
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Potatis: Skala och klyfta potatisen och lägg i en ugnsfast form. Tillsätt olja och salt efter smak och blanda om ordentligt. Sätt in i ugnen ca 30 min.
3. Örtsås: Skölj och finhacka dillen och blanda med yoghurt, citronskal- och saft. Smaka av med salt och peppar.
4. Lax: Ta bort ev skinn från laxen och skär den i 4 portionsbitar. Salta och peppra efter smak.
5. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek laxen gyllenbrun på medelhög värme på båda sidor ca 2 min. Sänk sedan värmen och låt de bli klara i pannan.
6. Tillbehör: Skölj och dela broccolin i små buketter. Koka dem i lite saltat vatten ca 30 sek-1 min. Sila av vattnet och lägg upp buketterna i en skål.
7. Servera den stekta laxen med rostad potatis, örtsås och broccoli.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Recept
![Kokosgryta Med Flaskytterfile Foto Sanna Livijn Wexell Mathem 1344X13441](/media/wkehuo10/kokosgryta-med-flaskytterfile-foto-sanna-livijn-wexell-mathem-1344x13441.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133661899036930000)
![Sommarpaj 1 1344X13442](/media/a1tlp5tw/sommarpaj_1-1344x13442.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133655017535970000)
![Parmesanbiffar I Graslokssas Foto Nurlan Mathem1](/media/fyccaabg/parmesanbiffar-i-graslokssas-foto-nurlan-mathem1.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133648943290930000)