Potatistortilla med knaprigt rostad lök, enkel vegorätt som blir så god med en sparris- och kikärtssallad! Till lunch eller middag, denna tortilla smakar alltid bra.

4 personer

Ingredienser:

Tortilla:

  • 600 gpotatis(ar)
  • 2 st gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 5 st ägg
  • 2,5 dl mellanmjölk
  • 1 msk grönsaksbuljong

Topping:

  • 50 grostad lök
  • 1/2 krukafärsk basilika
  • salt

Sallad:

  • 390 gkikärtor, kokta
  • 1 mskolivolja
  • 2 krmchiliflakes
  • 2 krmpaprikakrydda
  • 2 krmsalt
  • 250 g färsk sparris
  • 70 g salladsmix
  • 1 tsk vit balsamvinäger

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skölj och skiva potatisen och skala och strimla löken.
3. Stek potatis och lök i smör och olja på medelvärme i en stekpanna i ca 5 min.
4. Krydda med salt och peppar och vänd runt med jämna mellanrum så att det inte bränns vid.
5. Vispa ihop ägg, mjölk och buljong och slå äggstanningen över potatisen.
6. Låt steka på medelvärme ca 10 min. Sätt sedan in i ugnen 10 min.
7. Sila av kikärtorna och spola i kallt vatten.
8. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kikärtorna med chiliflakes, paprikapulver och salt så att de blir lite krispiga.
9. Skär bort det träiga längst ner på sparrisen och skär den sedan i 3 bitar.
10. Tillsätt till kikärtorna och stek samman 1 min.

 

Receptet är hämtat från Tasteline.