Ljuvliga wraps fyllda med rostad sötpotatis, fetaost och chilistekta champinjoner och bönor. En riktigt bra smakkombo som dessutom är väldigt lättlagad. En given vegofavorit!

4 personer

Ingredienser:

Sötpotatiswraps:

  • 500 g sötpotatis(ar)
  • 2 klyftor vitlök(ar)
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 g fetaost
  • 1/2 kruka persilja
  • 125 g spenat
  • 1/2 st citron(er)
  • 1 förpackning tortillabröd

Kryddiga bönor:

  • 1 st rödlök(ar), liten
  • 1/2 st chilipeppar
  • 125 g champinjoner
  • 1 msk olivolja
  • 380 g kidneybönor
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Sallad:

  • 50 g ruccola
  • 125 g körsbärstomater
  • 3 tsk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och skär sötpotatisen i stora tärningar. Skala och finhacka eller riv vitlöken.
3. Blanda sötpotatis med vitlök och olja i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och rosta i ugnen ca 20 min tills sötpotatisen mjuknat.
4. Skala och grovhacka rödlöken och skölj och finhacka chilin. Skölj och skiva champinjonerna.
5. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, chili och champinjoner så att de mjuknar och får lite färg. Sila av bönorna och spola dem i kallt vatten.
6. Tillsätt bönorna till stekpannan och fräs ytterligare 2 min. Smaka av med salt och peppar.
7. Ta ut den rostade sötpotatisen och mosa samman med fetaost, finhackad persilja, spenat och citronsaft med en gaffel i en bunke.
8. Tillsätt de kryddiga bönorna och smaka av. Salta och peppra ev mer.
9. Skölj ruccola och tomater. Halvera tomaterna och blanda med ruccolan. Ringla över lite olja och vinäger.
10. Fördela röran på de 8 tortillabröden. Rulla ihop och servera wrapsen tillsammans med salladen.

 

Receptet är hämtat från Tasteline.