En härlig rätt med smörstekt torskrygg som serveras med ugnsbakad blomkål och potatis. Tips, tina gärna fisken i kylen över natten kvällen innan.

4 personer

Ingredienser:

  • 600 g torskryggfiléer, tinad
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, malen
  • 1 msk smör
  • 1 st blomkålshuvud(en)
  • 75 g smör
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, malen
  • 50 g grana padano
  • 1/2 kruka färsk persilja
  • 30 g mandel, finhackad
  • 50 g färsk bladspenat
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, malen

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Dela blomkålen i fyra delar. Lägg dem i en ugnsfast form.

3. Bryn smöret i en stekpanna tills det är fint gyllene. Slå smöret över blomkålen och salta och peppra lite lätt. Sätt in i ugnen ca 30-40 min.

4. Riv grana padano och skölj och finhacka persilja. Lägg i en skål och ställ åt sidan.
Fisk:

5. Salta och peppra torsken på båda sidor.

6. Värm lite mer smör i stekpannan och stek fisken på medelhög värme på båda sidor ca 2-3 min. Ös smöret i pannan över fisken medans den steks.

7. Skölj spenaten och lägg upp i en skål. Ringla över olja och vinäger och en nypa salt och peppar.

8. Ta ut blomkålen. Skeda smöret som finns i formen över blomkålen och strö över grana padano, persilja och hackade mandlar.

9. Servera fisken tillsammans med bakad blomkål och spenatsallad.

Receptet är hämtat från Tasteline.