Superenkel och god laxrätt där saffranet sätter en festlig prägel på såsen. Perfekt vardagsrätt.

4 personer

Ingredienser:

  • 600 g lax
  • 1/2 st purjolök(ar)
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl grädde
  • 1 paket saffran
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.


2. Lax: Skär bort skinnet från laxfilén och skär den i kuber. Salta och peppra lite lätt.


3. Skölj och strimla purjolök och fänkål. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs grönsakerna så att de mjuknar.

4. Värm grädde och saffran i en kastrull på spisen. Krydda med salt och peppar.


5. Fördela grönsaksfräset i botten på en ugnsform och placera laxkuberna över. Slå över saffranssåsen och sätt in i ugnen ca 10-12 min. Servera saffranslaxen med nykokt ris.

 

Receptet är hämtat från Tasteline.