![Saffransbakad Lax Med Fankal2 Foto Nurlan Mathem1](/media/powpsk30/saffransbakad-lax-med-fankal2-foto-nurlan-mathem1.jpg?anchor=center&mode=crop&width=480&height=480&format=jpg&quality=70&rnd=133559181846130000)
Saffransbakad lax med fänkål
Ugnsbakad lax med smak av saffran, toppad med tunt skivad fänkål vid servering. Ett smakrikt inslag till påskbuffén.
8 personer
Ingredienser:
-
1 kg laxsida
- 1 msk flingsalt
-
4 krm svartpeppar
-
50 g mat- och baksmör
-
1 g saffran
-
1 st färsk fänkål
-
1/2 kruka färsk dill
-
1 st citron, zest och saft
-
1/2 kruka färsk dill
-
2 tsk olivolja
Gör så här:
1. Värm ugnen till 170 grader.
2. Lägg laxfilén i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar. Smält smöret i en kastrull och tillsätt saffran. Häll saffranssmöret jämnt över laxen.
3. Sätt in laxen i ugnen i ca 20-25 min.
4. Strimla fänkålen tunt. Finhacka dill och riv citronskal. Blanda fänkålen med dill, citronskal, 2 tsk citronsaft, olja och salt.
5. Ta ut laxen ur ugnen och toppa med fänkålen. Dekorera med dillvippor och servera.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Recept
![Kokosgryta Med Flaskytterfile Foto Sanna Livijn Wexell Mathem 1344X13441](/media/wkehuo10/kokosgryta-med-flaskytterfile-foto-sanna-livijn-wexell-mathem-1344x13441.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133661899036930000)
![Sommarpaj 1 1344X13442](/media/a1tlp5tw/sommarpaj_1-1344x13442.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133655017535970000)
![Parmesanbiffar I Graslokssas Foto Nurlan Mathem1](/media/fyccaabg/parmesanbiffar-i-graslokssas-foto-nurlan-mathem1.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133648943290930000)