Enkel att laga, billig och funkar att frysa. Citronyoghurten ger en fin smakbrytning.

4 personer

Ingredienser:

Soppa:

  • 1 st röd chilipeppar
  • 1 st gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 4 msk tomatpuré
  • 4 dl röda linser, okokta
  • 2 tärning grönsaksbuljong, vid behov välj glutenfri
  • 1 l vatten
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 st lagerblad
  • 1 krm salt, efter smak
  • 1 krm svartpeppar, efter smak

Citronyoghurt:

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 krm salt
  • 1 tsk citronskal, (zest)
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

1. Kärna ur chilin. Skala lök och vitlök.


2. Finhacka dessa och fräs någon minut i oljan. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en stund.


3. Tillsätt vatten, linser, buljongtärning, spiskummin, lagerblad samt salt och peppar efter smak. Koka 20 minuter.


4. Blanda ihop yoghurt, vitlök, salt och peppar, citronskal och saft.


5. Servera soppan med citronyoghurten.

Receptet är hämtat från Tasteline.