![Parmesangratinerad Kyckling Med Gronsallad Foto Nurlan Emir Mathem](/media/zuvfxf3i/parmesangratinerad-kyckling-med-gronsallad-foto-nurlan-emir-mathem.jpg?anchor=center&mode=crop&width=480&height=480&format=jpg&quality=70&rnd=133372655125730000)
Parmesangratinerad kyckling
En riktig vardagsräddare som dessutom funkar till fredagsmyset. Gott och lättlagat!
4 personer
Ingredienser:
-
600 g minutkycklingfilé, el. tvärskuren kycklingbröstfilé
-
150 g parmesanost
-
3 dl crème fraîche naturell
-
2 klyftor vitlök
-
1 tsk salt
-
2 krm svartpeppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem hastigt på hög värme i lite olja. Lägg över kycklingfiléerna i en ugnsfast form.
3. Riv parmesanosten och blanda med crème fraichen i en bunke. Pressa i vitlök och tillsätt salt och svartpeppar.
4. Täck kycklingen med ostblandningen och sätt in i ugnen ca 25- 30 min.
5. Servera kycklingen med ris och sallad.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Recept
![Kokosgryta Med Flaskytterfile Foto Sanna Livijn Wexell Mathem 1344X13441](/media/wkehuo10/kokosgryta-med-flaskytterfile-foto-sanna-livijn-wexell-mathem-1344x13441.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133661899036930000)
![Sommarpaj 1 1344X13442](/media/a1tlp5tw/sommarpaj_1-1344x13442.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133655017535970000)
![Parmesanbiffar I Graslokssas Foto Nurlan Mathem1](/media/fyccaabg/parmesanbiffar-i-graslokssas-foto-nurlan-mathem1.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133648943290930000)