![DW Podden (17)](/media/s3sjfgf2/dw-podden-17.png?anchor=center&mode=crop&width=480&height=480&format=png&quality=70&rnd=133318140177770000)
Midsommarpaj med sill och potatis
Sommrig sill- och potatispaj som passar perfekt till midsommar. Är faktiskt godast kall.
4 personer
Ingredienser:
Fyllning:
-
5 st potatis(ar), kokta
-
1 burk matjessill, à 200 gram, även spadet
-
2 dl crème fraîche
-
2 st ägg
-
3 msk gräslök, hackad
-
svartpeppar
-
3 msk riven ost, lagrad
Pajskal:
-
3 dl vetemjöl
-
150 g smör
-
2 msk vatten
Till servering:
-
knäckebröd
Gör så här:
1. Blanda eller mixa ihop degen. Tryck ut den i pajformen och låt vila i kylen 1/2 timme.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Skala och skär potatisen i bitar eller skivor och lägg dem och sillen i pajformen.
4. Vispa ihop 2 msk av sillspadet med crème fraiche, ägg, gräslök och nymald svartpeppar och häll över.
5. Strö över osten. Ställ pajen längst ner i ugnen och grädda i cirka 30–40 minuter.
6. Dekorera gärna med rom och gräslök. Servera med knäckebröd.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Recept
![Kokosgryta Med Flaskytterfile Foto Sanna Livijn Wexell Mathem 1344X13441](/media/wkehuo10/kokosgryta-med-flaskytterfile-foto-sanna-livijn-wexell-mathem-1344x13441.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133661899036930000)
![Sommarpaj 1 1344X13442](/media/a1tlp5tw/sommarpaj_1-1344x13442.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133655017535970000)
![Parmesanbiffar I Graslokssas Foto Nurlan Mathem1](/media/fyccaabg/parmesanbiffar-i-graslokssas-foto-nurlan-mathem1.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133648943290930000)