![Entrecote](/media/nxpjpnga/entrecote.png?anchor=center&mode=crop&width=480&height=480&format=png&quality=70&rnd=133294870070600000)
Marinerad entrecôte med rödlökschutney och chèvrekräm
Satsa på en riktigt fin marmorerad köttbit, gärna hängmörad om du får tag på. Skär köttet i 4 lika stora bitar.
4 personer
Ingredienser:
- 700 g entrecôte
-
1/2 dlrapsolja
-
1 msk timjan, hackad, färsk
-
1 tsk flingsalt
-
2 st vitlöksklyfta(or), rivna
-
2 msk balsamvinäger
-
Flingsalt
-
1 st svartpeppar, grovmalen
-
2 msk honung, flytande
-
1 msk sojasås
Chèvre crème:
-
1 dl crème fraîche
-
200 g chèvreost
-
1/2 kruka rosmarin, färsk
-
1 tsk honung, flytande
Churney:
-
2 msk honung, flytande
-
2 dl vatten
-
1 tsk kryddnejlika(or), malen
-
1 tsk salt
-
1,5 msk rödvinsvinäger
-
3 st rödlök(ar)
-
1 krm svartpeppar
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll i en plastpåse.
2. Lägg i köttet och låt det marinera i cirka 1 timme. Gör tillbehören under tiden.
Chèvrecrème:
3. Skär bort ytterhöljet och mosa chèvren och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med lite salt och peppar. Låt vila i rumstemperatur.
4. Skala och skiva löken. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda under lock på svag värme i cirka 20 min, löken ska vara mjuk och nästan all vätska inkokt.
5. Torka av köttbitarna lätt och grilla så att de är rosaröda i mitten, cirka 2-3 minuter på var sida beroende på tjocklek. Salta och peppra.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Recept
![Kokosgryta Med Flaskytterfile Foto Sanna Livijn Wexell Mathem 1344X13441](/media/wkehuo10/kokosgryta-med-flaskytterfile-foto-sanna-livijn-wexell-mathem-1344x13441.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133661899036930000)
![Sommarpaj 1 1344X13442](/media/a1tlp5tw/sommarpaj_1-1344x13442.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133655017535970000)
![Parmesanbiffar I Graslokssas Foto Nurlan Mathem1](/media/fyccaabg/parmesanbiffar-i-graslokssas-foto-nurlan-mathem1.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133648943290930000)