![DW Podden (34)](/media/q15j4ijq/dw-podden-34.png?anchor=center&mode=crop&width=480&height=480&format=png&quality=70&rnd=133409678686200000)
Lammfärsgryta med rotfrukter och persilja
Lammfärs är tacksamt att smaksätta, med i princip vilka smaker som helst. Denna gryta värmer gott på kalla höstdagar - och innehåller inte allt för många kalorier per portion.
4 personer
Ingredienser:
-
1 msk grönsaksbuljong, gärna ekologisk
-
2 dl ris
-
1,5 tsk torkad timjan
-
1 st lagerblad
-
3 msk tomatpuré
-
4 dl vatten
-
1/2 kruka färsk persilja
-
1 st rapsolja, eller olivolja
-
400 g passerade tomater
-
2 st sötpotatis(ar), medelstora
-
300 g morot
-
1 st palsternacka(or), medelstor
-
3 st vitlöksklyfta(or)
-
2 st rödlök(ar)
-
400 g lammfärs
-
10 cm purjolök
-
1 st salt
-
1 st svartpeppar
Gör så här:
1. Skala rödlök, vitlöksklyftor, palsternacka, morötter och sötpotatis.
2. Hacka vitlöken, klyfta rödlöken och skär rotfrukterna och 10 cm purjolök i bitar.
3. Fräs lök och vitlök mjuk i lite olja. Tillsätt färsen.
4. Då färsen är brun tillsätts tomatpuré. Tillsätt sedan rotfrukter och purjolök.
5. Tillsätt lagerblad, timjan, buljong, ½ tsk salt, 3 krm svartpeppar, passerade tomater och vatten. Låt koka 20-30 min eller tills rotfrukterna är mjuka.
6. Koka 4 port ris.
7. Grovhacka persilja och strö över grytan vid servering.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Recept
![Kokosgryta Med Flaskytterfile Foto Sanna Livijn Wexell Mathem 1344X13441](/media/wkehuo10/kokosgryta-med-flaskytterfile-foto-sanna-livijn-wexell-mathem-1344x13441.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133661899036930000)
![Sommarpaj 1 1344X13442](/media/a1tlp5tw/sommarpaj_1-1344x13442.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133655017535970000)
![Parmesanbiffar I Graslokssas Foto Nurlan Mathem1](/media/fyccaabg/parmesanbiffar-i-graslokssas-foto-nurlan-mathem1.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133648943290930000)