Almens frön är kanongoda att ha i sallader så smaken verkligen får komma till sin rätt. Varför inte testa att addera lite i din vanliga sallad? Denna kycklingsallad med halloumi, soltorkade tomater och almfrukt är vårig och god och det perfekta sättet att ta vara på dessa små godingar. 

Ingredienser:

6 personer

Couscous:

3 dl couscous
1 msk rapsolja
1 tsk tryffelolja

Sallad:

60g rensad almfrukt
4 blad romansallad
10 bitar soltorkade tomater i olja
1 tetra/burk svarta bönor
0,5 dl pumpafrön
1 paket halloumi (ca 200g)

Kyckling:

4 kycklingbröstfiléer
smör att steka i
1 msk rapsolja
2 msk skånsk senap
salt, peppar, persillade

Dressing:

1 dl creme fraiche
2 msk vatten
1 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
persillade, salt, peppar

Gör såhär: 

  • Tillaga couscousen enligt anvisningen på förpackningen. När den svälls klart, rör i rapsolja och tryffelolja.
  • Snoppa de gröna almfruktsbladen från sina fästen. Skölj i ett durkslag och låt rinna av. Strimla romansalladen och de soltorkade tomaterna. Skölj de svarta bönorna.
  • Rosta pumpafröna i en stekpanna men en pytteliten klick smör och avsluta med lite salt. När de börjar knäppa är de klara. Halvera halloumin så du får två plattare bitar och strimla dessa. Stek halloumistrimlorna i en panna tills de fått färg.
  • Skär varje kycklingbröstfilé i tre längre bitar och stek dem i smör. Rör ihop skånsk senap med rapsolja och pensla kycklingen med det. Krydda med salt, peppar och persillade. Stek tills kycklingen fått fin färg runt om och är genomstekt. Blanda allt i en stor skål – du kan också blanda allt utom kycklingen och istället servera den till salladen.
  • Rör ihop creme fraiche med vatten, balsamvinäger och olivolja och smaka av med persillade, salt och peppar. Servera dressingen till.

Receptet är taget från Landleyskök.