Klassikern kyckling med mozzarella får här sällskap av balsamvinäger, vitlök och körsbärstomater.

4 personer

Ingredienser:

  • 700 g kycklingfilé, tunnskivad
  • 500 g körsbärstomater
  • 4 st vitlöksklyfta(or)
  • 125 g mozzarella
  • 1/2 krukor basilika
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk flingsalt

Sallad:

  • 250 g morot
  • 1/2 st gurka
  • 1/2 st purjolök, den gröna delen
  • 1/2 krukor basilika
  •  olivolja
  •  flingsalt

Tillbehör:

  • 2 dl ris, eller gryn, valfritt

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka ris eller gryn efter anvisning på paketet.
2. Skala vitlöken. Lägg tomater och vitlök i en rymlig ugnsfast form. Tillsätt olja och balsamvinäger. Peppra och salta efter smak. Låt stå i ugnen ca 10 min.
3. Skiva mozzarellan och salta och peppra kycklingfiléerna. Lägg en skiva mozzarella och några basilikablad på varje filé och rulla ihop.
4. Lägg kycklingrullarna på tomaterna med skarven neråt. Salta och peppra efter smak och sätt in i ugnen igen ca 20 min.
5. Sallad: Koka upp en kastrull med 1 liter lättsaltat vatten.
6. Skala morötterna och skiva dem i sneda slantar. Skölj och skiva purjolöken. Skölj och skär gurkan på längden. Gröp ur det vattniga och skär gurkan i halvmånar.
7. Lägg i morötterna i det kokande vattnet och låt de koka ca 3-5 min. Lägg i purjolöken på slutet och låt den koka ca 1 min.
och couscous.

 


Receptet är hämtat från Tasteline.