![Lchf Kycklinggratang Med Dijonsenap Och Basilika 800X800](/media/aq1n0gtm/lchf__kycklinggratang_med_dijonsenap_och_basilika-800x800.jpg?anchor=center&mode=crop&width=480&height=480&format=jpg&quality=70&rnd=133517857199970000)
Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika
En väldigt enkel gratäng som alla gillar!
4 personer
Ingredienser:
-
4 st kycklingfilé(er)
-
1 st tomat
-
1 kruka basilika
-
3 msk dijonsenap, (eller mer om du vill)
-
2 dl vispgrädde
-
2 st vitlöksklyfta(or)
-
2 dl crème fraîche
-
2 dl ost, riven
-
salt
-
svartpeppar
- smör att steka i
- haricots verts
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.
3. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
4. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken.
5. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.
6. Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut. Servera med gratängen.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Recept
![Kokosgryta Med Flaskytterfile Foto Sanna Livijn Wexell Mathem 1344X13441](/media/wkehuo10/kokosgryta-med-flaskytterfile-foto-sanna-livijn-wexell-mathem-1344x13441.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133661899036930000)
![Sommarpaj 1 1344X13442](/media/a1tlp5tw/sommarpaj_1-1344x13442.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133655017535970000)
![Parmesanbiffar I Graslokssas Foto Nurlan Mathem1](/media/fyccaabg/parmesanbiffar-i-graslokssas-foto-nurlan-mathem1.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133648943290930000)