![Kryddig Lovbiffspanna Med Vitkalsris Foto Nurlan Emir Mathem](/media/1wtnebxd/kryddig-lovbiffspanna-med-vitkalsris-foto-nurlan-emir-mathem.jpg?anchor=center&mode=crop&width=480&height=480&format=jpg&quality=70&rnd=133135948784830000)
Kryddig lövbiffspanna med vitkålsris
Vitkålsris är enkelt att göra, och blir dessutom nyttigare än vanligt vitt ris! Lövbiffspannan passar riktigt bra ihop med detta härliga tillbehör.
2 portioner
Ingredienser:
Lövbiffspanna
-
400 g Lövbiff
-
1 st gul lök
-
2 klyftor vitlökar
-
1 st röd paprika
-
1 msk rapsolja
-
1 tsk paprikakrydda
-
1 tsk spiskummin
-
1/2 tsk chiliflakes
-
2 krm salt
-
30 g bladspenat
-
1/2 dl vatten
Vitkålsris
-
300 g vitkål
-
1 tsk olivolja
-
1 tsk vitvinsvinäger
-
1 krm salt
Gör så här:
-
Riv vitkålen på ett rivjärn. Lägg i en skål och tillsätt olja, vinäger och salt. Blanda om och låt stå till servering.
-
Strimla lövbiffen. Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlök och skölj och strimla paprikan.
-
Hetta upp olja i en stekpanna till rykande het. Bryn lövbiffen så att den får fin färg. Krydda med paprikapulver, spiskummin, chiliflakes och salt.
-
Tillsätt lök, vitlök och paprika och stek ytterligare i ca 2-3 min. Tillsätt vatten och spenat och vänd runt ordentligt. Smaka av med ev mer salt.
-
Servera lövbiffspannan tillsammans med vitkålsris.
Receptet är hämtat från Tasteline
Recept
![Kokosgryta Med Flaskytterfile Foto Sanna Livijn Wexell Mathem 1344X13441](/media/wkehuo10/kokosgryta-med-flaskytterfile-foto-sanna-livijn-wexell-mathem-1344x13441.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133661899036930000)
![Sommarpaj 1 1344X13442](/media/a1tlp5tw/sommarpaj_1-1344x13442.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133655017535970000)
![Parmesanbiffar I Graslokssas Foto Nurlan Mathem1](/media/fyccaabg/parmesanbiffar-i-graslokssas-foto-nurlan-mathem1.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133648943290930000)