
Det här är en vegetarisk rätt som passar lika bra som förrätt eller varmrätt. Kanske kan vara något att lyxa till det med till helgen?
4 portioner
Ingredienser:
Rårakor
- 3/4 st blomkålshuvud(en), ca. 300g
-
200 g vitkål
-
150 g potatis(ar)
-
75 g grana padano
-
1/2 dl vispgrädde
-
1 st ägg
-
1/2 tsk salt
-
2 krm svartpeppar
-
1 msk smör
-
1 msk olivolja
Topping
-
30 g bladspenat
-
125 g körsbärstomater
-
1/4 st gurkor
-
100 g tångkaviar
-
1,5 dl gräddfil
-
25 g grana padano
Gör så här:
- Sätt ugnen på 125 grader.
-
Skölj och grovhacka blomkålen.
-
Skölj och grovhacka vitkålen och skala och riv potatisen.
-
Riv osten grovt på ett rivjärn.
-
Blanda samman blomkål, potatis och ost i en skål och tillsätt grädde, ägg, salt och peppar.
-
Hetta upp smör och olja i en varm panna och stek 4 st rårakor i omgångar. Ca 3-4 min på varje sida. Förvara dem i ugnen.
-
Skölj salladen.
-
Skölj tomater och gurka. Ta bort kärnhuset på gurkan och tärna smått. Skär tomaterna i kvartar.
-
Lägg upp rårakorna på tallrikar. Toppa med sallad, tomat, gurka, tångkaviar och en klick gräddfil. Hyvla ost över och servera med detsamma.
Receptet är hämtat från Tasteline
Recept


