Det här är en vegetarisk rätt som passar lika bra som förrätt eller varmrätt. Kanske kan vara något att lyxa till det med till helgen?

4 portioner

Ingredienser:

Rårakor

  • 3/4 st blomkålshuvud(en), ca. 300g
  • 200 g vitkål
  • 150 g potatis(ar)
  • 75 g grana padano
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 st ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja

Topping

  • 30 g bladspenat
  • 125 g körsbärstomater
  • 1/4 st gurkor
  • 100 g tångkaviar
  • 1,5 dl gräddfil
  • 25 g grana padano

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Skölj och grovhacka blomkålen.
  3. Skölj och grovhacka vitkålen och skala och riv potatisen.
  4. Riv osten grovt på ett rivjärn.
  5. Blanda samman blomkål, potatis och ost i en skål och tillsätt grädde, ägg, salt och peppar.
  6. Hetta upp smör och olja i en varm panna och stek 4 st rårakor i omgångar. Ca 3-4 min på varje sida. Förvara dem i ugnen.
  7. Skölj salladen.
  8. Skölj tomater och gurka. Ta bort kärnhuset på gurkan och tärna smått. Skär tomaterna i kvartar.
  9. Lägg upp rårakorna på tallrikar. Toppa med sallad, tomat, gurka, tångkaviar och en klick gräddfil. Hyvla ost över och servera med detsamma.

 

Receptet är hämtat från Tasteline