
Krämig dragonkyckling med rostad potatis
Härlig middag med kyckling i dragonsås, smörslungade haricots verts och rostad potatis. Tips! Tina kycklingen över natten i kylen om du köpt fryst.
4 personer
Ingredienser:
Kyckling:
- 
1/2 st gul lök
 - 
1 klyfta vitlök
 - 
600 g kycklingfilé(er)
 - 
1 krm salt
 - 
1 krm svartpeppar
 - 
1 msk olivolja
 - 
1 dl crème fraîche
 - 
1 dl vatten
 - 
1 msk torkad dragon
 - 
1 msk kycklingfond
 - 
1 krm salt
 - 
1 krm svartpeppar
 - 
1/2 st citron(er)
 
Potatis:
- 
700 g potatis(ar)
 - 
1 msk olivolja
 - 
2 krm salt
 - 
1 ark bakplåtspapper
 
Tillbehör:
- 
250 g haricots verts
 - 
1 krm salt
 - 
1 msk mat & bak smör
 
Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Skölj och skiva potatisen i slantar. Blanda potatisskivorna med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 30 min.
3. Skala och finhacka lök och vitlök. Salta och peppra kycklingfiléerna.
4. Stek kycklingfiléerna i olja i en varm stekpanna ca 4 min/sida.
5. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa med i 1 min. Tillsätt crème fraiche, vatten, dragon och kycklingbuljong. Låt puttra ihop i 7-10 min. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
6. Koka upp saltat vatten i en kastrull och sjud haricots vertsen i ca 1 min. Sila av vattnet och tillsätt smör till haricots vertsen.
7. Servera dragonkycklingen med rostad potatis och smörslungade haricots verts.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Recept
                            
                            
                            