Kryddig gryta som du snabbt och enkelt kan lagar ihop på en halvtimme!

4 portioner

Ingredienser:

  • 300 g morot
  • 1 st paprika
  • 1/2 st gul lök(ar)
  • 1/2 st zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk lantbuljong
  • 1 msk currypulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1,5 dl röda linser
  • 1 st kokosmjölk
  • 1/2 dl vatten, eventuellt
  • 1 st lime
  • 2 dl basmatisris

Gör så här:

  1. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Gryta: Skala morötterna och skär dem i tunna skivor. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och finhacka lök och skölj och tärna zucchini.
  3. Fräs grönsakerna i oljan några minuter tillsammans med lantbuljong, curry och cayennepeppar. Tillsätt välsköljda linser. Rör om och fräs lite till och häll sedan på kokosmjölk och limesaft.
  4. Låt puttra på låg värme i ca 15 minuter tills linserna är mjuka. Tillsätt ev vatten och smaka av med salt och peppar. Servera med ris.

 

Receptet är hämtat från Tasteline