Supergod och lättlagad gryta med härliga karibiska smaker.

4 personer

Ingredienser:

  • 2 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st purjolök
  • 2 st paprika
  • 1 msk rapsolja
  • 2,5 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 100 ml kokosmjölk
  • 1 dl apelsinjuice, apelsin/ananasjuice från koncentrat
  • 1 tsk sambal oelek, 1-2 tsk
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st lime, saft och skal
  • 400 g räkor, tinade
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 port ris

Gör så här:

1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2. Skala och grovhacka lök, purjolök och vitlök. Skölj och skär paprika i bitar. Fräs allting lätt i en stor kastrull i oljan.

3. Tillsätt vatten, kycklingfond, kokosmjölk, juice, sambal oelek, tomatpuré samt limeskal och saft. Låt grytan koka ihop i några minuter.

4. Tillsätt räkorna och låt de bli varma. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med ris.

Receptet är hämtat från Tasteline.