![Ifo 151475 7 0002 Llekfkq9oamk3zpbtwvvya](/media/3gicroje/ifo_151475-7-0002-llekfkq9oamk3zpbtwvvya.jpg?anchor=center&mode=crop&width=480&height=480&format=jpg&quality=70&rnd=133045122432070000)
Grön sparrissoppa med räkor och dill
En enkel och sund middagsmat på 15 minuter som värmer under kalla höstkvällar.
2 portioner
Ingredienser:
4 vita sparrisar
400 g grön sparris
Havssalt
2 msk kallpressad rapsolja
4 dl minimjölk
Vitpeppar
2 skivor rågbröd, i tärningar
2 tsk extra jungfruolja
100 g räkor
1 litet knippe dill
Gör såhär:
- Skala de vita sparrisarna från under huvudet och nedåt.
- Skär av ändarna.
- Bryt av ändarna på de gröna sparrisarna – så att de går av där det färska börjar.
- Skär den gröna sparrisen i grova bitar, se till att huvudena är hela.
- Lägg de vita sparrisarna i en gryta och häll kokande vatten, lite salt och rapsolja över.
- Koka dem i 5 minuter, lägg i de gröna och låt dem koka med de sista 2 minuterna.
- Ta upp 3 gröna huvuden och skär 3 huvuden av de vita.
- Lägg huvudena åt sidan.
- Mixa den resterande sparrisen med mjölk.
- Värm upp soppan och smaka av den med salt och peppar.
- Rosta rågbrödstärningarna i en panna med lite olja och salt.
- Servera soppan med sparrishuvuden, räkor, rostade rågbrödstärningar och dill.
Receptet är från Iform.
Recept
![Kokosgryta Med Flaskytterfile Foto Sanna Livijn Wexell Mathem 1344X13441](/media/wkehuo10/kokosgryta-med-flaskytterfile-foto-sanna-livijn-wexell-mathem-1344x13441.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133661899036930000)
![Sommarpaj 1 1344X13442](/media/a1tlp5tw/sommarpaj_1-1344x13442.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133655017535970000)
![Parmesanbiffar I Graslokssas Foto Nurlan Mathem1](/media/fyccaabg/parmesanbiffar-i-graslokssas-foto-nurlan-mathem1.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133648943290930000)