
Grillade kycklingspett med bbq-sås
Grillade kycklingspett med en härlig bbq-sås. Servera med ugnsrostad potatis och lite fräsch sallad.
4 personer
Ingredienser:
- 
550 g minutkycklingfilé
- 
1/2 tsk salt
- 
1 dl barbequesås, original
- 
4 st grillpinnar
- 
1 msk olivolja
- 
700 g potatis(ar)
- 
2 msk olivolja
- 
1 krm salt
- 
1 st röd paprika
- 
125 g körsbärstomater
- 
2 klyftor vitlök
- 
1 msk olivolja
- 
1 krm salt
- 
1 krm svartpeppar, malen
- 
3 msk barbequesås, original
- 
1 krm chiliflakes
- 
1/2 tsk vitvinsvinäger
- 
1/2 st gurka
- 
1/2 st romansallat
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj och halvera potatisen och lägg på en plåt.
3. Tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugnen i ca 30-40 min.
4. Dela paprikan i 4 bitar. Lägg på en plåt med tomater och hela vitlöksklyftor.
5. Ringla över olja och krydda med lite salt och peppar efter smak. Rosta i ugnen i 20 min.
6. Skär kycklingen i spettvänliga bitar om du inte redan har färdigskivad.
7. ägg kycklingskivorna/bitarna i en bunke med salt och bbq-sås. Blanda om och marinera i 10 min.
8. Skölj och skär sallad och gurka i bitar och lägg i en skål.
9. Ta ut de rostade grönsakerna.
10. Ta bort skalet från vitlöken och lägg grönsaker och vitlök i en bunke.
11. Tillsätt bbq-sås, 1-2 krm chiliflakes och vinäger och mixa till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Smaka av med lite salt.
12. Trä kycklingen på spett. Hetta upp olja i en stekpanna och stek spetten runt om i ca 7-10 min tills de är helt genomstekta. Alt. grilla spetten.
13. Servera de grillade kycklingspetten med rostad potatis, bbq-sås och sallad.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Näringsvärde per portion
Fett 20 g
Protein 36 g
Energivärde 473 kcal
Recept
 
                             
                             
                            
 
            