
Grekiska vegobiffar i tomatsås med fetaostsmul
Möra vegetariska biffar på sojafärs serverade i en mustig tomatsås. Biffarna serveras med rostade rotfrukter och fräsch sallad. Tips! Använd en tinad formbar sojafärs när du ska göra biffarna.
4 personer
Ingredienser:
Biffar
- 
600 g sojafärs
- 
1 klyfta vitlök
- 
1 tsk paprikakrydda
- 
1 tsk torkad timjan
- 
1 tsk torkad basilika
- 
1 tsk salt
- 
1 krm svartpeppar
- 
1 msk olivolja
Tomatsås
- 
100 g soltorkade tomater
- 
400 g pastasås, basilika
- 
1/2 dl vatten
- 
1 tsk balsamvinäger
- 
1 msk tomatpuré
- 
1 tsk grönsaksbuljong
- 
1 tsk honung flytande
- 
1 krm salt
- 
1 krm svartpeppar
- 
1/2 kruka färsk basilika
- 
100 g fetaost
Rostade rotfrukter
- 
600 g potatis(ar)
- 
400 g morot
- 
1 st bakplåtspapper
- 
2 msk olivolja
- 
1 krm salt
Tillbehör
- 
65 g salladsmix
- 
200 g tomat
- 
1 msk olivolja
- 
1 msk vit balsamvinäger
Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 grader.
Rostade rotfrukter:
2. Skala potatis och morötter och skär i klyftor. Lägg rotfrukterna på en plåt med bakplåtspapper och tillsätt olja och salt efter smak. Rosta i ugnen i ca 40 min.
3. Lägg den tinade färsen i en bunke. Tillsätt finriven vitlök, paprikapulver, timjan, basilika, salt och peppar. Blanda om ordentligt och forma 8 biffar med vattensköljda händer.
4. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn biffarna på medelhög värme i ca 2-3 min per sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lyft över biffarna på en tallrik och sänk värmen i pannan.
5. Finhacka de soltorkade tomaterna. Tillsätt pastasås, vatten, soltorkade tomater, balsamvinäger, tomatpuré, buljong och honung i pannan som biffarna stektes i. Låt såsen puttra i 5 min och smaka av med lite salt och peppar. Lägg ner biffarna i såsen och låt de sjuda i ca 5 min. Toppa med finhackad basilika och smula över fetaost.
6. Sallad: Skölj salladen och lägg upp i en skål. Skölj och tärna tomaterna och blanda med salladen. Ringla över lite olja och vinäger.
7. Servera biffarna i tomatsås med rostade rotfrukter och sallad.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Näringsvärde per portion
Fett 34 g
Protein 36 g
Kolhydrater 55 g
Energivärde 717 kcal
Recept
 
                             
                             
                            
 
            