En fröjd för både öga och mun. Toppad med egengjord aioli pratar vi 100% vardagslyx!

4 personer

Ingredienser:

  • olja, till stekning
  • 1/2 st purjolök
  • 1 förpackning krossade tomater, (500 g)
  • 1 paket saffran, (0,5 g)
  • 2 tärning fiskbuljong
  • 8 dl vatten
  • 1 tsk TABASCO® Original Pepparsås
  • 500 g räkor med skal
  • 1 kruka dill
  • 600 g fiskfiléer, i bitar och gärna olika sorter
  • 1 burk blåmusslor, (225 g)
  • salt, efter smak
  • peppar, efter smak
  • 2 dl majonnäs, gärna Hellmans
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk TABASCO® Chipotle Pepparsås

Gör så här:

1. Ansa, dela och skiva purjolöken. Fräs den sedan i olja i en rymlig kastrull. Tillsätt krossade tomater, saffran, buljongtärningar, vatten och TABASCO® Original Pepparsås. Koka i ca 15 minuter.


2. Skala räkorna och hacka dillen.


3. Lägg ner fisken och musslorna i soppan och låt sjuda i 2-3 minuter.


4. Lägg i räkorna och dillen i fiskgrytan före servering och smaka av med salt och peppar.


5. Aioli: Skala och riv ner vitlöksklyftan i majonnäsen. Smaksätt med citron, TABASCO® Chipotle Pepparsås och salt.


6. Servera soppan med aioli.


7. Tips: Det går utmärkt att smaksätta aiolin med din favoritsmak från TABASCO®. Och när du väljer fisk, blanda gärna – sej, torsk, lax etc. Kanske har du olika sorter i frysen? Det passar utmärkt i soppan.

Receptet är hämtat från Tasteline.