Den här fisksoppan går att trixa lite med. Släng i lite räkor eller musslor om du gillar det. Finhackad dill eller basilika är jättegott att strö över.

4 portioner

Ingredienser:

  • 400 g vit fisk
  • 125 gLax
  • 1 st gul lök(ar)
  • 1 st vitlöksklyfta(or)
  • 2 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 st morötter
  • 2 msk skaldjursfond
  • 7 dl vatten
  • 1 krm salt
  • Saffranextrakt
  • 1 dl gröna ärter
  • 2 dl grädde
  • 1 krm cayennepeppar

Gör så här:

  1. Skär fisken i bitar. Hacka lök och vitlök. Hacka morötter.
  2. Fräs lök och vitlök i oljan. Tillsätt tomatpuré och fräs en stund till.
  3. Tillsätt morötter, fond, vatten, cayennepeppar och salt. Låt koka 5 minuter.
  4. Tillsätt fisken och saffran och koka 5 minuter till. Tillsätt ärter och grädde och sjud en stund.
Receptet är hämtat från Tasteline.