Den här soppan är fantastiskt god och lättlagad! Sältan i baconet passar utmärkt till sötman i de gröna ärtorna. Tips! Tina gärna ärtorna i kylen över natten.

4 portioner

Ingredienser:

Crème ninon

  • 1/2 st purjolök(ar)
  • 2 klyftor vitlökar
  • 200 g potatis(ar)
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 6 dl vatten
  • 2 msk grönsaksbuljong
  • 2,5 dl grädde
  • 500 g gröna ärtor
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Topping

  • 280 g Bacon skivor
  • 4 st ciabatta
  • 100 g gröna ärtor

Gör så här:

  1. Tina ärtorna.
  2. Skölj och grovhacka purjolöken. Skala och grovhacka vitlöken.
  3. Skala och tärna potatisen.
  4. Fräs purjolök, vitlök och potatis i oljan i ca 1-2 min i en stor kastrull på medelvärme utan att det tar färg.
  5. Tillsätt balsamvinäger, vatten och buljong och låt det koka upp. Låt soppan sjuda i 15 min.
  6. Tärna baconet och stek det knaprigt i en panna utan fett.
  7. Tillsätt grädde och ärtor till soppan och låt det koka upp igen.
  8. Mixa soppan slät i en kannmixer eller med hjälp av en stavmixer. Smaka av soppan med salt och peppar.
  9. Toppa soppan med knaperstekt bacon och ärtor. Servera med bröd.

 

Receptet är hämtat från Tasteline