Passa på att laga en vacker och god vegetarisk middag i veckan. Här blandas matiga och smakrika kikärtor med salt fetaost, fräscha granatäpplekärnor, sallad och couscous. Underbart gott!

4 portioner

Ingredienser:

Couscoussallad

  • 4 dl Couscous
  • 1/2 st gurkor
  • 1/2 st huvudsallad
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk vit balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Kikärtor

  • 1/2 st gul lök(ar)
  • 380 g kikärtor
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 2 krm spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt

Topping

  • 1 st granatäpple(n)
  • 150 g fetaost

Gör så här:

  1. Tillred couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt den svalna.
  2. Skär gurkan i bitar och strimla salladen. Finhacka persiljan.
  3. Blanda couscousen med grönsaker, persilja, olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar och lägg upp på ett fat.
  4. Pilla ur granatäppelkärnor och lägg i en skål.
  5. Skala och finhacka lök. Sila av kikärtorna och spola i kallt vatten.
  6. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och kikärtor tillsammans med paprikapulver, spiskummin, cayennepeppar och salt så att de får en krispig yta.
  7. Toppa couscoussalladen med de frästa kikärtorna och granatäppelkärnor. Smula över fetaost och servera.

 

Receptet är hämtat från Tasteline