![87594316 516969945675212 1537337636715280745 N](/media/0i0jbsfp/87594316_516969945675212_1537337636715280745_n.jpg?anchor=center&mode=crop&width=480&height=480&format=jpg&quality=70&rnd=133135921153470000)
Citronstekt lax med basilikakräm
Färgglad och hälsosam laxrätt med avokadokräm och gryn. En lättlagad och samtidigt fräsch middag där få ingredienser behövs!
4 portioner
Ingredienser:
- 500 g laxfilé(er)
-
2 st avokado(s)
-
50 g parmesanost
-
1 kruka färsk basilika
-
1 st citron
- 1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
-
1/2 tsk chiliflakes
-
1,5 msk olivolja
-
2 dl Quinoa, el. annat matgryn, 4 port
Gör så här:
-
Krydda laxbitarna med salt, peppar och chiliflakes.
-
Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxbitarna ca 2 min/sida så att de får en fin krispig stekyta. Sänk värmen och låt laxen steka klart på eftervärmen.
-
Mixa ihop avokadokött, riven parmesanost, basilikablad, rivet citronskal och 1 msk olivolja till en slät kräm. Smaka av avokadokrämen med citronsaft, salt och peppar.
-
Servera lax och avokadokräm med valfritt tillbehör som t. ex. gryn och en god sallad.
Receptet är hämtat från Tasteline
Recept
![Kokosgryta Med Flaskytterfile Foto Sanna Livijn Wexell Mathem 1344X13441](/media/wkehuo10/kokosgryta-med-flaskytterfile-foto-sanna-livijn-wexell-mathem-1344x13441.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133661899036930000)
![Sommarpaj 1 1344X13442](/media/a1tlp5tw/sommarpaj_1-1344x13442.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133655017535970000)
![Parmesanbiffar I Graslokssas Foto Nurlan Mathem1](/media/fyccaabg/parmesanbiffar-i-graslokssas-foto-nurlan-mathem1.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133648943290930000)