Färgglad och hälsosam laxrätt med avokadokräm och gryn. En lättlagad och samtidigt fräsch middag där få ingredienser behövs!

4 portioner

Ingredienser:

  • 500 g laxfilé(er)
  • 2 st avokado(s)
  • 50 g parmesanost
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 st citron
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1,5 msk olivolja
  • 2 dl Quinoa, el. annat matgryn, 4 port

Gör så här:

  1. Krydda laxbitarna med salt, peppar och chiliflakes.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxbitarna ca 2 min/sida så att de får en fin krispig stekyta. Sänk värmen och låt laxen steka klart på eftervärmen.
  3. Mixa ihop avokadokött, riven parmesanost, basilikablad, rivet citronskal och 1 msk olivolja till en slät kräm. Smaka av avokadokrämen med citronsaft, salt och peppar.
  4. Servera lax och avokadokräm med valfritt tillbehör som t. ex. gryn och en god sallad.

 

Receptet är hämtat från Tasteline