![Blomkalsrisotto Med Saffran Och Kraftstjartar Foto Nurlan Emir Mathem](/media/p3khwb5e/blomkalsrisotto-med-saffran-och-kraftstjartar-foto-nurlan-emir-mathem.jpg?anchor=center&mode=crop&width=480&height=480&format=jpg&quality=70&rnd=133372638375200000)
Blomkålsrisotto med saffran och räkor
Lättlagad risotto på blomkål istället för ris! Risotto passar lika bra som en fräsch förrätt som till middag, servera gärna med ett riktigt gott bröd.
4 personer
Ingredienser:
-
1,6 kg blomkål
-
500 g sparris, färsk
-
2 msk mat & bak smör
-
2 msk olivolja
-
1 g saffran
-
2 msk fiskfond
-
2 tsk vitvinsvinäger
-
100 g parmesanost
-
340 g räkor i lake
-
2 krm salt
-
2 krm svartpeppar
Gör så här:
1. Finhacka blomkålen eller mixa den i en matberedare till ett smul. Strimla sparrisen i lite sneda bitar på längden.
2. Fräs blomkålssmul och sparris i smör och olja i en stekpanna i ca 3-4 min. Tillsätt saffran och fräs ytterligare 2 min. Tillsätt fiskfond och vinäger och fräs ihop.
3. Vänd ner riven ost och avrunna räkor. Smaka av med salt och peppar.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Recept
![Kokosgryta Med Flaskytterfile Foto Sanna Livijn Wexell Mathem 1344X13441](/media/wkehuo10/kokosgryta-med-flaskytterfile-foto-sanna-livijn-wexell-mathem-1344x13441.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133661899036930000)
![Sommarpaj 1 1344X13442](/media/a1tlp5tw/sommarpaj_1-1344x13442.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133655017535970000)
![Parmesanbiffar I Graslokssas Foto Nurlan Mathem1](/media/fyccaabg/parmesanbiffar-i-graslokssas-foto-nurlan-mathem1.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133648943290930000)